FC Utrecht komt snel met statement na UEFA-uitspraak

Reacties

Volgens de UEFA is de keuze om het KNVB-bekertoernooi te beëindigen een nationale zaak. De Europese voetbalbond lijkt daarmee het besluit van de nationale voetbalbond te steunen. FC Utrecht, dat nog altijd van mening is dat de bekerfinale gespeeld kan worden, komt donderdag met een statement.

FC Utrecht komt snel met statement na UEFA-uitspraak
© Pro Shots

De Domstedelingen waren van mening dat de KNVB er niet alles aan had gedaan om het bekertoernooi in Nederland uit te spelen en namen contact op met de UEFA. De club had goede hoop dat de Europese voetbalbond de Nederlandse beslissing zou afwijzen, maar daarvan is geen sprake. Het alsnog spelen van de bekerfinale lijkt daarmee definitief van de baan.

Anderzijds liet de UEFA woensdag wel een opening aangaande inschrijvingen voor de Europese bekertoernooien. De definitieve inschrijving moet voor 3 augustus plaatsvinden en de voetbalbond gaf aan 'de brieven van de Nederlandse clubs vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens te bekijken.' Naast FC Utrecht zocht ook AZ contact met de UEFA; de Alkmaarders menen dat zij recht hebben op het beste Nederlandse Champions League-ticket.

FC Utrecht liet eerder weten bij slecht nieuws vanuit Europa desnoods naar het internationaal sporttribunaal CAS te gaan. Of die stap ook daadwerkelijk wordt gezet, is nog onduidelijk. 'We zijn nog in beraad', laat algemeen directeur Thijs van Es aan VI weten. 'We komen morgen met een statement.'

Donderdag is de algemene vergadering van het betaald voetbal. Daar zullen de BVO's onder meer moeten stemmen over een mogelijke coronabijdrage. FC Utrecht zou zeshonderdduizend euro ontvangen. Een voorwaarde daarbij was wel dat er verder geen gerechtelijke stappen ondernomen zouden worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.