SC Cambuur hengelt spits van AC Milan binnen

Reacties

SC Cambuur heeft de komst van Youns El Hilali naar Friesland afgerond. De twintigjarige Italiaans jeugdinternational maakt de overstap van AC Milan naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur hengelt spits van AC Milan binnen
© SC Cambuur/Dijks Media

Bij Milan maakte de aanvaller, die in Leeuwarden een contract voor twee seizoenen heeft getekend met een optie op een extra jaar, afgelopen seizoen indruk. De spits wist in 26 wedstrijden dertien doelpunten en drie assists te verzorgen in de Onder 19 van de Italiaanse topclub.

Ook maakte El Hilali minuten in de UEFA Youth League, waarin de Milanezen tot de halve finale reikten. AZ won uiteindelijk de Youth League door in de finale Sporting Portugal met 5-0 te verslaan.

'We hebben Youns al langere tijd op de radar staan en dat is natuurlijk niet voor niets. Hij is enorm doelgericht, beschikt over een goede individuele actie en kan op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft afgelopen seizoen ook in de Youth League laten zien hoe talentvol hij is en dat gaan we hier samen verder ontwikkelen', zegt technisch directeur Etiënne Reijnen op de clubsite over de komst van de Italiaan naar Friesland.

El Hilali is de vierde versterking van Cambuur. De club legde eerder al Yanick van Osch, Fedde de Jong en Remco Balk vast. Laatstgenoemde werd vorig seizoen al gehuurd van FC Utrecht. Daarnaast traint Mark Diemers na zijn vertrek bij FC Emmen mee in Leeuwarden. De geboren Leeuwarder doorliep de gehele jeugdopleiding van de Friezen en werd in het seizoen 2012/13 met de hoofdmacht van Cambuur kampioen van de toenmalige Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.