Sarri duidt reserverol van De Ligt in laatste Juve-duels

Reacties

Volgens Juventus-coach Maurizio Sarri heeft Matthijs de Ligt een lastige periode achter de rug. Door fysieke ongemakken bij de Nederlander koos de Juve-trainer voor Merih Demiral.

Sarri duidt reserverol van De Ligt in laatste Juve-duels
© Pro Shots

Op 23 november liep De Ligt een schouderblessure op in het duel met Atalanta Bergamo. Hoewel hij daarna in de duels met Atlético Madrid (Champions League), Sassuolo en Lazio (beiden competitie) nog negentig minuten speelde, was het treffen met Bayern Leverkusen op 11 december de eerste keer dat Sarri de Oranje-international aan de kant hield. Dat kon toen ook gemakkelijk, Juve was immers al geplaatst.

In dat laatste Champions League-duel speelde Merih Demiral negentig minuten. Dat deed de Turk ook tegen Udinese, het duel waarin De Ligt slechts veertien minuten mocht meedoen als invaller. Tegen Sampdoria was er weer een basisplaats voor Demiral en keek De Ligt vanuit de dug-out toe en eenzelfde rolverdeling was er in Riyad, waar Lazio te sterk bleek in de strijd om de Supercoppa.

In de wetenschap dat Leonardo Bonucci onomstreden is voor Sarri, hij miste alleen het besproken duel met Leverkusen, ontstond er twijfel over de situatie van De Ligt. Een andere vaste waarde, Giorgio Chiellini moet ook het hele seizoen al toekijken. Het is niet ondenkbaar dat de Italiaan, mits fit, terugkeert in de basis.

Op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Cagliari van maandag ging Sarri op die situatie in. 'Matthijs had problemen met zijn schouder en zijn banden, het was een moeilijke periode voor hem. Zeker na juist al zo veel gespeeld te hebben. Demiral was in vorm, dus dat gaf ons de kans De Ligt rust te gunnen. Ik ga nog beslissen of hij morgen start.'

Sarri wilde sowieso nog niet echt in zijn kaarten laten kijken. 'Laten wij ons nou maar op onszelf richten, er is de laatste duels het nodige misgegaan. De defensie krijgt de schuld, maar die moeten ook beschermd worden door het middenveld. Of Dybala, Ronaldo en Higuaín alle drie starten? Dat zien jullie morgen. Ramsey is ook weer fit en in vorm, terwijl Dybala door wat klachten alleen heeft moeten trainen. Ook Douglas Costa is na zijn blessure in principe weer beschikbaar', zo besloot Sarri, die Sami Khedira en Chiellini door blessures moet missen maandag. Rodrigo Bentancur is geschorst.

Za 23 nov. 2019

Di 26 nov. 2019

Zo 1 dec. 2019

Za 7 dec. 2019

Wo 11 dec. 2019

Zo 15 dec. 2019

Wo 18 dec. 2019

Zorgwekkende situatie De Ligt: 'Afgezakt naar plek vier in de rangorde'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.