Sarri laaiend enthousiast over De Ligt-vervanger

Reacties

Natuurlijk gaat het na de overwinning van Juventus bij Sampdoria veel over de 'trampolinesprong' van Cristiano Ronaldo bij de winnende 1-2. Trainer Maurizio Sarri is echter ook positief over Merih Demiral, die speelde op de plek van Matthijs de Ligt.

Sarri laaiend enthousiast over De Ligt-vervanger
© Pro Shots

De ex-Ajacied miste ruim een week geleden het Champions League-duel met Bayer Leverkusen wegens een lichte blessure. Afgelopen weekeinde tegen Udinese moest De Ligt genoegen nemen met een rol als invaller en tegen Sampdoria bleef de Nederlander op de bank.

'De Ligt is herstellende van een kleine blessure, daarvoor speelde hij heel veel', liet Sarri woensdagavond weten in gesprek met Italiaanse media. Het is de vraag of De Ligt snel zijn plaats naast Leonardo Bonucci in de Juve-basis weer inneemt, want de oefenmeester is laaiend enthousiast over Demiral.

'Hij straalt positieve energie uit en dat hebben we echt nodig. Als je tijdens de training iemand ziet die barst van de energie, dan moet je hem het veld in sturen. Demiral heeft momenteel enorm veel vertrouwen, dus het lijkt alleen maar goed dat hij speelt.'

Media-oordeel
De Italiaanse media zijn een stuk minder positief. La Gazzetta dello Sport spreekt van een 'nerveus optreden' van Demiral. 'Het was een stap terug in vergelijking met zijn vorige wedstrijden.' Tuttosport geeft Demiral het cijfer 6,5. 'In de eerste helft speelde hij een stuk minder sterk dan in de duels met Leverkusen en Udinese, maar daarna herstelde hij zich knap.'

Juventus vervolgt het seizoen zondag met een duel met Lazio. Inzet is dan de Italiaanse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.