Buffon luistert naar kleine Gianluigi en ziet 'enige juiste keuze'

Reacties

Gianluigi Buffon is niet van plan om over enkele maanden zijn keepershandschoenen op te bergen. Over een maand wordt hij 42 jaar, maar de Italiaan voelt zich nog sterk en fit genoeg om ook het seizoen 2020/21 in te gaan als reservedoelman van Juventus.

Buffon luistert naar kleine Gianluigi en ziet 'enige juiste keuze'
© Pro Shots

Buffon stond zondag en woensdag onder de lat bij La Vecchia Signora in de wedstrijden tegen Udinese en Sampdoria. Het duel van woensdag in Genua was een speciale, omdat Buffon met zijn optreden recordhouder Paolo Maldini evenaarde. Beiden hebben nu 647 wedstrijden in de Serie A achter hun naam staan.

Dat Buffon nog een seizoen door wil onder de lat heeft niet direct te maken met een aanscherping van het record, dat hij nu nog deelt met Maldini. 'Winnen van Sampdoria was het belangrijkste doel, alles daaromheen maakt het geheel slechts iets zoeter. Het is niet mijn doel om mijn 648ste wedstrijd te spelen, maar áls het dan zover komt, dan natuurlijk graag in dienst van Juventus en aan kop van de Serie A', glimlacht Buffon.

De veertiger voelt nog geen aftakeling, zegt hij. 'Ik weet dat ik mezelf en mijn teamgenoten nog prachtige, emotionele momenten kan bezorgen. En ik voel me ook gewoon goed. Ik zie een pensioen echt pas in de verre toekomst voor me', zegt Buffon, die Juventus in 2018 achter zich liet en voor het eerst buiten Italië aan de slag ging. Hij tekende bij Paris Saint-Germain, maar na een jaar maakte hij toch rechtsomkeert naar Turijn.

'Ik vertrouw op mijn eigen eerlijkheid', zegt de keeper nu. 'Het leven kiest zijn eigen weg. Ik zou mezelf geen plezier doen als ik nu zou stoppen, zeker als ik kijk hoe ik me nu voel. Ik merk dat ik nog een rol in de kleedkamer heb te vervullen, eentje waar grote verantwoordelijkheden bij komen kijken, ook al speel ik dan niet veel.'

'Ik moet het kind in mij respecteren, het kind dat ik ooit was en dat er nog steeds zit. Op dit moment is doorgaan de enige juiste keuze. Hoe lang? Nou, in ieder geval tot juni', zegt Buffon, die echter hoopt er nog een seizoen aan vast te plakken. Als hem dat lukt, gaat hij na de zomer op voor zijn 26ste seizoen op de velden. Buffon debuteerde in het seizoen 1995/96 bij Parma in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.