Waanzinnige 'trampolinegoal' Ronaldo beslist feestduel Buffon

Reacties

Juventus staat na woensdag weer bovenaan in de Serie A. De club uit Turijn versloeg Sampdoria en nam daardoor afstand van Internazionale, dat in het weekend op gelijke hoogte kan komen. Voor Gianluigi Buffon was het een bijzondere wedstrijd.

Waanzinnige 'trampolinegoal' Ronaldo beslist feestduel Buffon
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
1 - 2
Juventus
Juventus

De doelman van Juventus stond onder de lat en evenaarde daarmee het record van Paolo Maldini met 647 Serie A-duels. Matthijs de Ligt zat opnieuw op de bank bij Juve en in tegenstelling tot afgelopen zondag tegen Udinese viel de Nederlander tegen Sampdoria niet in. De Ligt ontbrak in het Champions League-duels van een week geleden tegen Bayer Leverkusen (0-2 winst) vanwege een schouderblessure. Tegen Sampdoria vormden Merih Demiral en Leonardo Bonucci voor hem het centrum.

Een andere verdediger, linksback Alex Sandro, had een belangrijke rol in de zege van Juventus op Sampdoria. De Braziliaan gaf na een kleine twintig minuten de bal voor op de compleet vrijstaande Paulo Dybala. De spits haalde uit en schoot raak in de verre hoek.

Een duidelijk overwicht had Juve niet. Ook Sampdoria, de nummer zeventien, kreeg kansen en scoorde na 35 minuten zelfs. De bezoekers klungelden achterin en verspeelden de bal. Gianluca Caprari kreeg de bal uiteindelijk voor zijn voeten en haalde hard uit: 1-1.

Nog voor rust stelde Cristiano Ronaldo echter orde op zaken. Weer was de voorzet van Alex Sandro. De bal kwam hoog bij de tweede paal terecht en leek onhaalbaar voor de Portugese sterspeler, maar met een enorme sprong - alsof hij een trampoline als hulpmiddel had - kwam Ronaldo toch met zijn hoofd bij de bal om raak te koppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blaise Matuidi en Danilo misten in de tweede helft nog kansen op meer, terwijl Morten Thorsby (voormalig SC Heerenveen) naliet om gelijk te maken. De 1-3 van Ronaldo werd in de slotfase afgekeurd wegens buitenspel en daarna nog kreeg doelpuntenmaker Caprari zijn tweede gele kaart. Aan de score veranderde niets meer.

Waar Inter doordeweeks niet in actie komt in de competitie doet Juve dat in het weekend niet. De Oude Dame komt dan namelijk in actie in de strijd om de Supercoppa Italia tegen Lazio. Inter speelt zaterdag thuis tegen Genoa.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Sampdoria
Meer over Sampdoria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.