Quagliarella (40) neemt maanden na pijnlijke degradatie afscheid

Reacties

Fabio Quagliarella heeft zijn (verwachte) afscheid in de voetballerij aangekondigd. De iconische spits zat sinds het einde van het vorige seizoen zonder club en heeft inmiddels bevestigd dat hij geen nieuw avontuur aangaat. Slechts acht spelers speelden meer wedstrijden in de Serie A dan de spits.

Quagliarella (40) neemt maanden na pijnlijke degradatie afscheid
© Pro Shots

Quagliarella werd vier jaar geleden nog topscorer van de Serie A. De nu bijna 41-jarige spits kreeg het in dienst van Sampdoria voor elkaar om op 36-jarige leeftijd topscorer te worden van Italië. Met 26 doelpunten liet hij spelers als Duván Zapata, Krzysztof Piatek, Cristiano Ronaldo en Arek Milik achter zich.

In de seizoenen erna nam de productie van Quagliarella flink af, maar de spits werd nog steeds heel erg gewaardeerd. Toch sloot hij zijn carrière teleurstellend af. In het seizoen 2022/23 scoorde hij slechts één keer en degradeerde Quagliarella met Sampdoria als hekkensluiter van de Serie A. Kort daarna werd bekend dat het aflopende contract van de spits niet werd verlengd en dat hij dus geen kans kreeg om Sampdoria terug naar het hoogste niveau te loodsen.

De verwachting was dat Quagliarella kort na dit nieuws bekend zou maken te stoppen, maar het hoge woord kwam er pas dit weekend uit. In gesprek met Sky Sport Italia bevestigt hij dit. 'Ben ik gestopt? Ja, ik word gedwongen om te stoppen. Ik ben een transfervrije speler, maar ik ben niet in een acceptabele fysieke conditie om weer op het veld te staan', aldus de spits die 182 keer scoorde in de Serie A en daarmee dertiende staat op de eeuwige topscorerslijst. Hij speelde 556 duels op het hoogste niveau van Italië en hoeft met die cijfers slechts acht spelers voor zich te dulden.

Quagliarella debuteerde in 2000 als speler van Torino in de Serie A, maar speelde veruit de meeste wedstrijden voor Sampdoria. In zijn carrière diende hij ook clubs als Udinese, Napoli en Juventus. In Turijn werd hij driemaal kampioen. Voor de Italiaanse ploeg kwam Quagliarella tot 29 interlands, waarin hij 8 keer scoorde. De Italiaan speelde op het WK van 2010 (en scoorde als invaller in zijn enige WK-wedstrijd) en kreeg ook minuten op het EK van 2008. Hij is nog altijd de oudste doelpuntenmaker van Italië, op 36-jarige leeftijd scoorde hij tegen Liechtenstein.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.