Einde van een tijdperk in ItaliΓ«: 'Sorry, jullie hebben me vaak zien huilen...'

Reacties

Fabio Quagliarella gaat niet met Sampdoria mee de Serie B in. De Italiaanse degradant heeft besloten om het aflopende contract van de clubicoon niet te verlengen, zo is vrijdagavond bekend geworden. De kans is groot dat de veertigjarige Quagliarella nu een punt achter zijn loopbaan zal gaan zetten.

Einde van een tijdperk in ItaliΓ«: 'Sorry, jullie hebben me vaak zien huilen...'
© Pro Shots

Quagliarella speelde ondanks zijn hoge leeftijd vorig seizoen nog 23 wedstrijden voor Sampdoria, de club die hij al sinds 2016 diende. In 293 duels voor de club kwam hij tot 103 doelpunten. Quagliarella beschikte over een aflopend contract en had aangegeven open te staan voor een nieuwe verbintenis, maar Sampdoria maakt vrijdagavond bekend dat de wegen zullen gaan scheiden.

Zijn laatste wedstrijd voor Sampdoria en vermoedelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer speelde Quagliarella vorige maand in het Stadio Diego Maradona, in zijn geboortestad Napels. Voorafgaand aan het duel ontving de spits van de harde kern van Napoli (Curva A) een gedenkplaat voor zijn imposante carrière, die hem ook langs Napoli bracht. Het zorgde voor tranen.

Sowieso waren er regelmatig tranen bij Quagliarella. 'Ik bied mijn excuses aan, jullie hebben me vaak zien huilen', schrijft de spits met een knipoog in zijn afscheidsbericht op social media. 'Maar alle mooie herinneringen waren dromen uit mijn kindertijd. Ik dank jullie met heel mijn hart voor alle liefde die ik heb ontvangen.'

Quagliarella speelde zijn hele loopbaan in ItaliΓ« en kwam tot 29 interlands voor zijn land.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.