De ene legende onttroont de andere: Buffon vervolgt recordjacht

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Gianluigi Buffon woensdagavond het Serie A-record van Paolo Maldini gaat evenaren. Juventus kan in het competitieduel met Sampdoria namelijk niet beschikken over Wojciech Szczesny.

De ene legende onttroont de andere: Buffon vervolgt recordjacht
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
1 - 2
Juventus
Juventus

Szczesny heeft nog steeds te veel last van de spierblessure die hem afgelopen zondag ook al aan de kant hield tegen Udinese. En dus mag de 41-jarige Buffon, tegen Udinese ook al de vervanger van de Poolse eerste doelman van Juventus, waarschijnlijk weer opdraven in Genua.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als Buffon inderdaad onder de lat staat, evenaart hij Maldini als recordhouder van de Serie A. De legendarische verdediger speelde tussen 1984 en 2009 liefst 647 Serie A-duels voor AC Milan. In 2007 onttroonde de in 2009 gestopte legende doelman Gianluca Pagliuca (592 duels).

Sindsdien gingen ook AS Roma-icoon Francesco Totti (619 Serie A-duels) en Internazionale-boegbeeld Javier Zanetti (615 Serie A-duels) over Pagliuca heen, maar Maldini evenaarden zij allebei niet. Buffon gaat dat nu dus wel doen en is daarmee weer een imposante mijlpaal rijker.

In een ander opzicht overtrof Buffon namelijk al eerder een record van Maldini. In september speelde de veteraan zijn 902de officiële wedstrijd van zijn carrière, waarin hij behalve Juventus ook voor Parma en Paris Saint-Germain uitkwam. Inmiddels staat die teller op 908.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen zaterdag bereikte Buffon opnieuw twee indrukwekkende mijlpaalen: zijn 700ste optreden in een competitiewedstrijd (hij speelde ook nog een jaar in de Serie B en de Ligue 1) en de evenaring van het clubrecord van Alessandro Del Piero (478 Serie A-duels voor Juve).

Buffon zal Del Piero woensdag dus passeren. Het zal tot 2020 duren voordat de man die op 28 januari 42 jaar oud wordt het Serie A-record van Maldini overneemt. Juventus sluit 2019 zondag af met de strijd om de Italiaanse Super Cup tegen Lazio. Op maandag 6 januari is Cagliari de volgende Serie A-tegenstander.

Spelers met meeste Serie A-wedstrijden

Speler Periode Duels Goals Club(s)
Paolo Maldini 1984-2009 647 29 AC Milan
Gianluigi Buffon 1995-nu 646 0 Parma, Juventus
Francesco Totti 1992-2017 619 250 AS Roma
Javier Zanetti 1995-2014 615 12 Internazionale
Gianluca Pagliuca 1987-2007 592 0 Sampdoria, Inter, Bologna, Ascoli
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.