Geschutter De Ligt en Buffon draagt bij aan puntenverlies Juventus

Juventus is op eigen veld niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Sassuolo. Matthijs de Ligt en Gianluigi Buffon speelde een negatieve hoofdrol bij een van de Sassuolo-goals.

Juventus
Juventus
2 - 2
Sassuolo
Sassuolo

De Ligt kende een heel fijne week bij Juventus. De twintigjarige verdediger werd in Italië opgehemeld na zijn uiterst sterke optreden in het Champions League-duel met Atlético Madrid (1-0). Ook in de thuiswedstrijd tegen Sassuolo, de nummer vijftien van de Serie A, stond de Nederlander gewoon weer opgesteld in het hart van de Juventus-defensie naast Leonardo Bonucci.

Laatstgenoemde zorgde na ruim twintig minuten spelen bovendien voor de openingsgoal voor de thuisploeg. Niet uit een hoekschop, maar via een afstandsschot. De Italiaanse verdediger stoomde op, ontving de bal van Rodrigo Bentancur en ramde de bal prachtig in de verre hoek van het doel: 1-0. Erg lang genoot Juventus niet van die voorsprong. Drie minuten later was het namelijk Jérémie Boga die met een heel fraai stiftje Juventus-doelman Buffon verschalkte en de gelijkmaker verzorgde.

Twee minuten na rust volgde de volgende domper voor Juventus en dat was volledig aan de ploeg zelf te wijten. Juan Cuadrado speelde een bal al vrij moeizaam terug op De Ligt, maar de Nederlander zelf deed er vervolgens ook weinig goeds mee. Hij leverde de bal zomaar in bij Francesco Caputo. De Sassuolo-aanvaller nam de bal aan en haalde meteen uit, waarna Buffon ook schutterde: 1-2.

Met man en macht zocht Juventus de aanval, maar Sassuolo-doelman Stefano Turati manifesteerde zich als de grote sta-in-de-weg voor de ploeg van coach Maurizio Sarri. De ploeg uit Turijn had uiteindelijk een penalty nodig om de gelijkmaker te kunnen maken. Paulo Dybala werd gevloerd binnen het strafschopgebied en Cristiano Ronaldo, die verder een tamelijk ongelukkige wedstrijd speelde, kende geen twijfel: de Portugese superster ramde de bal snoeihard tegen de touwen en maakte zijn zesde goal van het seizoen.

Na die gelijkmaker ging Juventus vol op zoek naar de zege, maar Turati had op elke poging een antwoord. Hij kroonde zich tot de held van Sassuolo, dat na het laatste fluitsignaal voor het eerst in de historie een punt overhield aan een uitduel met Juventus. Als Internazionale om 15.00 uur wint van SPAL is de ploeg van Stefan de Vrij de nieuwe koploper in de Serie A.