Sarri heeft verklaring voor indrukwekkende opmars De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt heeft de laatste maand met indrukwekkende optredens zijn groeiende vorm getoond. Juventus-trainer Maurizio Sarri ziet een causaal verband met de toetreding van Andrea Barzagli tot zijn staf.

Sarri heeft verklaring voor indrukwekkende opmars De Ligt
© Pro Shots

Mede door wat ongelukkige optredens had De Ligt niet helemaal kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die hem met zijn miljoenentransfer naar Turijn hadden vergezeld. De laatste weken krijgt de Oranje-international alle lof toegezwaaid.

Volgens Sarri is er een verklaring voor die positieve ontwikkeling en die luistert naar de naam Barzagli. 'Het is duidelijk dat hij een waardevolle bron is voor ons en dat hij De Ligt veel kan leren in individueel én collectief opzicht', zei de coach in de aanloop naar het duel met Sassuolo van zondag.

Oud-international Barzagli trad eind september toe tot de staf van Sarri. Een van zijn taken is het begeleiden van de verdedigers, onder wie ook De Ligt. Die individuele benadering werpt zijn vruchten af.

'We kunnen niet veel trainen, maar Matthijs kan wel een kwartiertje videobeelden bekijken met Barzagli en dat kan interessante dingen opleveren', aldus Sarri. 'Het heeft een positieve invloed op Matthijs. Hij speelt met veel meer vertrouwen en flair. Ik denk dat er wel sprake is van een causaal verband. Los daarvan past Matthijs zich steeds beter aan aan de Italiaanse manier van spelen. Hij voelt zich steeds beter op zijn gemak, hetgeen sowieso een proces zou zijn.'

'De Ligt is met afstand de beste verdediger van Juventus momenteel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.