'Monumentale' De Ligt bejubeld na 'vorstelijk' optreden: 'Een muur'

Reacties

Matthijs de Ligt heeft dinsdagavond de harten van de Juventus-fans veroverd met zijn fantastische optreden tegen Atlético Madrid in de Champions League. Vooral zijn cruciale ingreep in de slotfase sprong in het oog.

'Monumentale' De Ligt bejubeld na 'vorstelijk' optreden: 'Een muur'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Daarmee voorkwam De Ligt namelijk een zeker lijkend doelpunt en stelde de overwinning veilig. En zo werd het ook gevierd door de aanhang van Juventus achter het doel, toen de Oranje-international lijf en leden voor de bal gooide en met een fantastische blocktackle Ángel Correa van scoren afhield. Het gejuich steeg op vanaf de tribunes en ook zijn ploeggenoten Leonardo Bonucci en Wojciech Szczesny schatten de actie op waarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ligt zelf beschreef het moment na afloop voor de camera van Veronica. 'Ik keek naar het midden naar mijn man, maar opeens gaf João Félix een pass met buitenkant rechts. Ik dacht: dit wordt sprinten geblazen. Ik had 'm gelukkig nog net te pakken', zei de twintigjarige mandekker, wiens optreden door sportkrant Corriere dello Sport 'vorstelijk' wordt genoemd op de voorpagina. En ook Juventus was op Twitter lyrisch.

De kampioen van Italië deed op het eigen account een oproep aan de fans om met synoniemen te komen voor het optreden van de 'monumentale' De Ligt. Het resulteerde in een stortvloed van superlatieven, waarin de miljoenenaankoop onder anderen wordt vergeleken met Giorgio Chiellini, Jezus en De Hulk. De vergelijking met een muur komt het vaakst voorbij, want dat is de bijnaam die hij in rap tempo aan het verdienen is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het duel met Atlético was immers niet zijn eerste goede optreden. Voor de interlandperiode besliste De Ligt de derby tegen Torino met zijn eerste doelpunt in Turijnse dienst, afgelopen zaterdag overtuigde hij opnieuw tegen Atalanta Bergamo. 'Ik denk dat ik wel meer goede wedstrijden heb gespeeld, maar dit was natuurlijk in de Champions League tegen Atlético. Dan springt dat er extra uit, dus ik ben er wel blij mee.'

Muur
Ook La Gazzetta dello Sport was complimenteus in zijn analyse. 'Zijn geweldige wedstrijd van zaterdag tegen Atalanta staat niet op zichzelf. Het hele stadion sprong op toen hij in de slotfase de deur dichtgooide voor Correa. Maar ook daarvoor had hij niets weggegeven en een muur opgegooid bij schoten van Vitolo en Félix. Dit is de speler die wordt beschouwd als de beste jonge verdediger ter wereld, in wie 85 miljoen euro is geïnvesteerd.'

Na zijn moeizame start lijkt De Ligt zijn plek te hebben gevonden, zoveel is duidelijk. Zelf merkt hij niet echt een verschil. 'Het enige wat een verschil is, is dat er geen handsballen meer zijn. Als mensen naar de wedstrijd kijken en zien dat ik een handsbal heb gemaakt, lijkt het gelijk alsof ik slecht speel.' In de war raakt hij er niet van. 'Ik wist zelf ook wel hoe ik speelde en de club ook. Ik was er wel tevreden over. En vandaag gelukkig geen handsbal.'

'De Ligt is momenteel met afstand de beste verdediger van Juventus'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.