Juve-fans genieten van Dybala en De Ligt tegen Atlético

Reacties

Juventus heeft met de zege op Atlético Madrid de laatste twijfels weggenomen over z'n status in Groep D. Atlético Madrid bleef in Turijn met lege handen achter.

Juve-fans genieten van Dybala en De Ligt tegen Atlético
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Vooraf ging het naast de beschikbaarheid van Matthijs de Ligt over de comeback van Cristiano Ronaldo. De Portugees was twee keer voortijdig naar de kant gegaan en kwam tegen Atalanta Bergamo zelfs helemaal niet in actie. Mister Champions League kwam tegen Atlético aan de aftrap, maar hij moest de hoofdrol laten aan Paulo Dybala.

De Argentijn had zich al bij absentie van Ronaldo laten gelden en dat deed hij in de Champions League dunnetjes over. In de extra tijd van de eerste helft nam hij plaats achter de bal voor een vrije trap van enkele meters van de achterlijn. Met gevoel en snelheid joeg hij de bal achter doelman Jan Oblak.

Het bleek ook de winnende treffer. Mede dankzij een fraaie sliding van De Ligt in de slotfase, waarmee de dreigende kans voor Ángel Correa werd weggenomen, had Juventus aan de goal van Dybala genoeg voor de zege.

Door de overwinning is Juventus zeker van de groepswinst. Voor de tweede plaats in de knock-outfase van de Champions League heeft Atlético Madrid nog de beste papieren. De Spaanse ploeg heeft één punt voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen, dat nog moet spelen tegen Juventus.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
'De Ligt is met afstand de beste verdediger van Juventus momenteel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.