Bosz overwintert in Europa dankzij curieuze eigen goal en fraaie volley

Reacties

Peter Bosz heeft ten koste van Lokomotiv Moskou afgerekend met een volgende vloek en weet zich daardoor met Bayer Leverkusen verzekerd van Europese overwintering.

Bosz overwintert in Europa dankzij curieuze eigen goal en fraaie volley
© Pro Shots
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
0 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Het historische succes van Bosz in de Champions League had Bayer Leverkusen weer hoop gegeven op een Europese overwintering na een beroerde start. Voor de Nederlandse trainer was het zaak om na die persoonlijke primeur tegen Atlético Madrid af te rekenen met een andere vloek.

Geen van zijn vijf voorgaande duels met een Russische opponent leverde immers een zege op. En Leverkusen moest afrekenen met Lokomotiv Moskou om de eigen kansen in leven te houden. Tot genoegen van Bosz cum suis kreeg het succes tegen Atlético Madrid een vervolg in de Russische hoofdstad.

Leverkusen kreeg daarbij de hulp van Lokomotiv. Na elf minuten was een opmerkelijk eigen doelpunt een welkom steuntje in de Duitse rug. In een poging voor opruiming te zorgen na een Leverkusen-corner schoot Lokomotiv-aanvaller Éder de bal tegen het been van ploeggenoot Rifat Zhemaletdinov, waarna de bal in het eigen doel ging.

In de 54ste minuut had Leverkusen de marge vergroot. Op het randje van buitenspel ontsnapte Sven Bender, die vervolgens met links de bal in de verre hoek werkte. De fraaie treffer had mooie gevolgen voor Die Werkself.

Omdat het eerste duel van Bayer met Lokomotiv Moskou in een Russische zege was geëindigd maar met een kleinere marge, is Leverkusen door het resultaat in Moskou verzekerd van de derde plaats en daarmee van overwintering in Europa. Alleen is nog de vraag of dat in de Champions League of in de Europa League is.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lokomotiv Moskou
Meer over Lokomotiv Moskou
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.