Bosz vindt het de hoogste tijd voor einde van Russische nachtmerrie

Reacties

Bayer Leverkusen kan zich dinsdagavond in Moskou verzekeren van Europese overwintering. Het is echter logisch dat Peter Bosz zich nog niet rijk rekent.

Bosz vindt het de hoogste tijd voor einde van Russische nachtmerrie
© Pro Shots
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
0 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leverkusen neemt het in de vijfde speelronde van de groepsfase van de Champions League op tegen Lokomotiv Moskou, dat in Duitsland met 1-2 wist te winnen van Die Werkself. Het versterkte het slechte gevoel dat Bosz over Russische tegenstanders heeft. In vijf ontmoetingen met clubs uit de Premier Liga wist Bosz nog geen een keer te winnen.

Drie jaar geleden ging het als coach van Ajax eerst mis in de play-offs voor de Champions League. FK Rostov maakte met een 4-1 zege en een 1-1 gelijkspel een einde aan de Amsterdamse illusies. Vorig seizoen was FK Krasnodar in de Europa League te sterk voor het Leverkusen van Bosz (0-0 en 1-1) en eerder in dit Champions League-seizoen ging het zoals gezegd mis tegen Lokomotiv.

'Voor mij persoonlijk wordt het wel eens tijd om van Russen te winnen', glimlachte Bosz op zijn persconferentie. Zijn ploeg verloor de eerste drie Champions League-wedstrijden, maar pakte in de vorige speelronde drie punten tegen Atlético Madrid. Lokomotiv heeft alleen nog de drie punten uit de vorige ontmoeting met Leverkusen verzameld en dat betekent dat als Leverkusen dinsdag met twee goals verschil wint, de Duitsers vanwege een beter onderling resultaat zeker zijn van de derde plek in de poule. En daarmee Europa League-voetbal na de jaarwisseling.

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, weet Bosz. 'Lokomotiv heeft echt een goede ploeg', zei de coach. 'Dat hebben ze in de wedstrijd bij ons, maar ook tegen Juventus en Atlético Madrid laten zien.' Leverkusens generale repetitie voor het belangrijke Champions League-duel was teleurstellend. Tegen SC Freiburg kwam de ploeg van Bosz afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

'Als coach ga ik me echter pas zorgen maken als we geen kansen meer krijgen', benadrukte Bosz. 'Pas dan gaat het echt niet goed. We moeten ons hoofd omhoog houden. Als we zo blijven spelen als dat we doen, gaat de bal er vanzelf in. Hopelijk begint dat dinsdag in Moskou.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.