Bosz grijpt laatste strohalm met unieke CL-overwinning

Reacties

Bayer Leverkusen leeft nog in de Champions League. Dankzij een voor trainer Peter Bosz unieke overwinning in het miljardenbal, maken de Duitsers nog steeds kans op een plek in de achtste finale, al is die kans niet bijzonder groot.

Bosz grijpt laatste strohalm met unieke CL-overwinning
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor Bosz en zijn mannen leek het Champions League-avontuur al bijna afgelopen voordat het goed en wel begonnen was, want in de openingsronde werd er thuis direct met 1-2 verloren van directe concurrent Lokomotiv Moskou. Omdat ook de uitwedstrijden tegen Juventus (3-0) en Atlético (1-0) vervolgens niets opleverden, waren Die Werkself zo goed als kansloos voor een plek in de knock-outfase van het miljardenbal. Ook in de Bundesliga draait de ploeg momenteel stroef: na een behoorlijke start leverden de laatste vier competitiewedstrijden (waarvan drie thuis) slechts twee punten op.

Precies om die reden liet technisch directeur Rudi Völler zich eerder deze week kritisch uit over de prestaties. 'De inspanningen die wij leveren, betalen zich te weinig uit. Met de kwaliteiten die wij hebben, is dat niet genoeg.' Desondanks wilde hij de moed voor wat betreft Atlético-thuis én het CL-avontuur nog niet opgeven. 'Ik geloof erin. Pas als je geen kansen meer creëert in een wedstrijd is dat reden om alarm te slaan. Dan heb je iets verkeerd gedaan.'

Met die quotes in het achterhoofd, kreeg Bosz woensdagavond een behoorlijke opsteker, ingeleid door een opmerkelijk moment vlak voor rust. Na een corner kwam de bal voor het Atlético-doel en probeerde Thomas Partey hem weg te koppen. Dat mislukte echter hopeloos, want de middenvelder knikte de bal in de hoek van zijn eigen doel. Saillant detail: het was het tweede doelpunt van Leverkusen in deze groepsfase, maar voor de tweede keer was het een eigen goal van de tegenstander.

Met die statistiek werd kort na rust afgerekend, toen Kevin Volland met 'een écht Leverkusen-doelpunt' voor 2-0 zorgde. Atlético-verdediger Mario Hermoso zat mis bij een lage voorzet, waarna de spits de bal controleerde en knap in de hoek schoot. In de slotfase kreeg Leverkusen-middenvelder Nadiem Amiri nog rood en in blessuretijd schoot Álvaro Morata de 2-1 binnen, maar verder kwamen de Spanjaarden niet meer.

Hels karwei
Daardoor zette ook Bosz een punt achter een opmerkelijke stat. De overwinning was voor Bosz pas de allereerste zege in de Champions League, in zijn tiende wedstrijd. Met Borussia Dortmund speelde hij zes wedstrijden op het hoogste Europese podium, maar boekte hij destijds slechts twee remises, terwijl zijn eerste drie duels van dit seizoen dus verloren gingen.

Dankzij de overwinning leven Bosz en Leverkusen bovendien nog in de Champions League, al wacht er nog een hels karwei. Juventus (dat eerder op de avond ternauwernood met 1-2 won bij Lokomotiv) is al geplaatst voor de volgende ronde, Atlético staat nu op zeven uit vier, Lokomotiv en Leverkusen volgen met drie uit vier. Met nog twee duels te gaan (Lokomotiv-uit en Juventus-thuis) is er nog een kansje dat de Duitsers zich plaatsen voor de knock-outfase, maar dat hebben ze niet meer in eigen hand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.