Douglas Costa schiet Juventus in extremis prachtig naar knock-outfase

Reacties

Juventus heeft zich woensdagavond al geplaatst voor de achtste finale van de Champions League, maar tegen Lokomotiv Moskou ging het allerminst eenvoudig. Zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt ontsnapte De Oude Dame op schitterende wijze.

Douglas Costa schiet Juventus in extremis prachtig naar knock-outfase
© Pro Shots
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 2
Juventus
Juventus

Juve maakte de trip naar Rusland dus zonder De Ligt, die in de afgelopen Serie A-speelronde een licht verstuikte enkel opliep. Dat was een domper voor de jonge Nederlander, die na de wisselvallige start van zijn Turijnse avontuur afgelopen weekend juist eens op bijzonder positieve wijze in de spotlights kwam te staan. In de beladen stadsderby tegen Torino kwam hij weg met een vroeg slippertje, waarna hij in de zeventigste minuut voor de winnende treffer tekende: 0-1.

Woensdag bleef de ex-Ajacied dus achter in Italië, waardoor hij ongetwijfeld op televisie zal hebben gezien hoe zijn ploeg een droomstart kende. Al in de vierde minuut werd het namelijk 0-1, dankzij een vrije trap van Cristiano Ronaldo. Uitgerekend hij, op die manier. Twee weken geleden was er in Italië namelijk nog een fikse discussie over het rendement van de Portugees. Men vroeg zich hardop af of Paulo Dybala of Miralem Pjanic de vrije trappen voortaan niet beter konden gaan nemen, maar trainer Maurizio Sarri sprak zijn steun uit aan CR7.

Toegegeven: de 0-1 in Moskou kwam (om meerdere redenen) niet echt op het conto van Cristiano Ronaldo. Zijn zwabberschot vanaf de linkerflank leek een makkelijke prooi te worden voor Lokomotiv-doelman Guilherme, maar de goalie liet de bal zeer knullig door zijn benen glippen. Die bal hobbelde vervolgens richting de doellijn, maar nét voordat-ie er helemaal overheen was, gaf Aaron Ramsey het laatste zetje, waardoor het doelpunt officieel op zijn naam kwam. Dat was voor Juve overigens de 300ste treffer in de Champions League.

Lang konden de bezoekers niet van die voorsprong genieten. Al in de twaalfde minuut stond Aleksei Miranchuk (tijdens de 2-1 in Turijn ook al trefzeker) op precies de goede plek om de gelijkmaker binnen te schieten, nadat een kopbal van hemzelf via de paal terug het veld in was gestuiterd. De Italianen gingen daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar deden dat weinig overtuigend. Bij de kansen díé er kwamen, stuitte Juventus op Guilherme, die daarmee zijn vroege flater goedmaakte.

Improductief
Ook na de pauze kwam Juventus niet sterk voor de dag. En dat terwijl een zege genoeg was voor plaatsing voor de knock-outfase, tegen een Lokomotiv dat met Luka Djordjevic, Anton Miranchuk, Fedor Smolov (ex-Feyenoord), Jefferson Farfán (ex-PSV) en Boris Rotenberg de nodige sterkhouders moesten missen. Zonder Douglas Costa (die woensdag slechts invaller was) en Dybala kwamen er maar weinig gevaarlijke aanvallen van Juventus, dat in de Serie A ook niet echt aan de lopende band scoort. In elf duels scoorde Juve negentien keer. Dat is slechts één keer meer dan Sassuolo en Cagliari, en zelfs minder dan Atalanta Bergamo, Internazionale, Lazio, Napoli én AS Roma.

In de 78ste minuut kreeg de ploeg van Sarri bijna de rekening voor het matige optreden gepresenteerd. João Mário (door Lokomotiv gehuurd van Inter) schoot vanaf de rand van de zestien, maar verdediger Leonardo Bonucci haalde de bal van de doellijn. Niet lang daarna werd Cristiano Ronaldo gewisseld, waamee ook nog eens de belangrijkste angel uit het aanvalsspel van Juve werd gehaald.

Net toen het bij 1-1 leek te blijven, was daar nog maar weer eens een ontsnapping voor Juventus. De inmiddels ingevallen Douglas Costa werd de gevierde man, door na een heerlijke solo en een prachtig hakje van Gonzalo Higuaín in de tweede minuut van de blessuretijd de 1-2 binnen te tikken.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.