Juventus laat De Ligt thuis voor Champions League-trip naar Moskou

Reacties

Matthijs de Ligt is woensdagavond niet van de partij als Juventus het in de Champions League opneemt tegen Lokomotiv Moskou. Door een enkelblessure gaat er voor de Oranje-international een streep door de trip naar Rusland.

Juventus laat De Ligt thuis voor Champions League-trip naar Moskou
© Pro Shots
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 2
Juventus
Juventus

Heel ernstig lijkt die kwetsuur niet te zijn. Juventus meldt op de clubwebsite dat De Ligt zijn linkerenkel licht heeft verstuikt in de derby van afgelopen zaterdag tegen Torino, waarin hij het winnende doelpunt maakte. De twintigjarige verdediger trainde dinsdag net als Paulo Dybala daardoor apart van de groep.

Sportkrant Tuttosport sprak de verwachting uit dat De Ligt wel zou afreizen naar Moskou, maar dat is dus niet het geval. Daniele Rugani of Merih Demiral zal waarschijnlijk zijn plek innemen. Voor de wedstrijd van komende zondag tegen AC Milan kan Maurizio Sarri waarschijnlijk wel weer een beroep doen op De Ligt.

Zijn optreden in de laatste EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Noord-Ierland en Estland lijkt daardoor ook niet in gevaar te komen. Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag de definitieve selectie bekend voor die twee wedstrijden. In de voorselectie was uiteraard een plek ingeruimd voor De Ligt.

De van Ajax overgekomen De Ligt miste na zijn weinig succesvolle debuut tegen Napoli pas twee duels met Juventus. Tegen Hellas Verona en Genoa werd de 21-voudig international gespaard. De afgelopen weken ging het vooral over enkele handsballen van de topaankoop, maar zaterdag was hij de gevierde man.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De blijdschap van Ronaldo voor De Ligt was mooi om te zien'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.