Koeman beloont Stengs met plek in voorselectie Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft Calvin Stengs voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje, waarin Steven Bergwijn ontbreekt wegens zijn blessure. Verder heeft de bondscoach van het Nederlands elftal zoals gebruikelijk weinig wijzigingen doorgevoerd in de vaste groep waarmee hij werkt. 

Koeman beloont Stengs met plek in voorselectie Oranje
© Pro Shots

Voor Stengs maakt Koeman dus een uitzondering. De 56-jarige keuzeheer werd de afgelopen maanden tijdens persmomenten al regelmatig geconfronteerd met de uitstekende vorm van de twintigjarige aanvaller bij AZ. Het resulteerde in eerste instantie nog niet in een plek in de (voor)selectie. Zo kreeg Steven Berghuis tijdens het vorige selectiemoment nog de voorkeur.

Stengs mocht zich dus melden bij Jong Oranje, waar hij samen met AZ-aanvalspartner Myron Boadu het verschil maakte in het belangrijke EK-kwalificatieduel met Portugal (4-2). Afgelopen week stond de technisch begaafde linkspoot vervolgens (mede) aan de basis van de klinkende zeges op Astana (6-0) en PSV (0-4). Na dat laatste duel werd hij zondag verkozen tot VI's Speler van de Week.

De prestaties van Stengs leveren hem nu dus ook zijn eerste plek in de voorselectie van Oranje op. Neemt Koeman hem volgende week vrijdag ook op in zijn definitieve selectie voor het laatste blok EK-kwalificatieduels, dan zou de aanvaller van AZ na PSV-spits Donyell Malen pas de tweede speler kunnen worden die dit jaar debuteert voor het Nederlands elftal. Jong Oranje zou hem dan wel moeten missen.

Bergwijn
Waar Stengs het nieuwe gezicht is in de 28-koppige voorselectie, is Bergwijn de opvallendste afwezige. De PSV-aanvaller was in de laatste twee interlands nog basisspeler, maar miste de topper tegen AZ door een blessure. Dat gold ook voor Malen, maar de PSV-spits zit er wel bij. Ten opzichte van de vorige voorselectie ontbreken ook Terence Kongolo (Huddersfield Town) en Justin Kluivert (AS Roma).

Oranje speelt volgende maand zoals gezegd zijn laatste twee wedstrijden in de jacht op een ticket voor het EK 2020. Eerder deze maand greep de ploeg van Koeman de koppositie in Groep C door te winnen van Noord-Ierland (3-1) en Wit-Rusland (1-2). De Noord-Ieren zijn op 16 november opnieuw de tegenstander in Belfast, drie dagen later komt Estland naar Amsterdam.

Voorselectie Nederlands elftal

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Krasnodar) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax), Calving Stengs (AZ) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Podcast over AZ-talenten: 'Jeugdspelers kiezen voor AZ in plaats van Ajax'

Za 16 nov. 2019

Di 19 nov. 2019

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.