De Ligt veegt nieuw handsmoment van de kaart met cruciale eerste goal

Reacties

Matthijs de Ligt heeft zaterdagavond een zeer belangrijke en voor hem ook bevrijdende treffer gemaakt. Met zijn eerste officiële goal in dienst van Juventus hielp hij De Oude Dame weer aan kop in de Serie A. De Ligt kon deze opsteker zeer goed gebruiken, want ook in de derby tegen Torino kwam de handsbalplaag naar boven.

De Ligt veegt nieuw handsmoment van de kaart met cruciale eerste goal
© Pro Shots
Torino
Torino
0 - 1
Juventus
Juventus

In de vorige competitiewedstrijd van Juve zat De Ligt de hele wedstrijd op de bank en tegen Genoa waren er dan ook geen penaltyclaims wegens hands. Tegen Torino keerde De Ligt terug in de basis en al in de elfde minuut was het weer raak. De bal werd door Andrea Belotti verlengd na een voorzet en in zijn eigen strafschopgebied kreeg De Ligt de bal tegen zijn arm.

Het begint bijna een trend te worden, want dit is al de vierde competitiewedstrijd op rij dat De Ligt in de schijnwerpers staat door een handsbal. Het begon al op 6 oktober, toen de centrumverdediger een penalty veroorzaakte tegen Internazionale. Ook tegen Lecce ging de bal op de stip na een ongelukkig moment van De Ligt, tegen Bologna kwam de jonge verdediger met de schrik vrij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de Derby della Mole werd er geen strafschop gegeven na hands van De Ligt, ondanks gesmeek van Torino-spelers. Vlak voor rust had de 21-voudig international van Oranje alle schroom van zich af kunnen gooien door zijn eerste doelpunt in dienst van Juventus te maken. De Ligt verlengde een voorzet van Cristiano Ronaldo richting doel, maar keeper Salvatore Sirigu had een katachtige reflex in huis.

Het bleek uitstel van een vreugdemoment, want diep in de tweede helft was het dan toch raak voor De Ligt. De ingevallen Gonzalo Higuaín bracht de bal terug voor het doel na een corner en van dichtbij knalde De Ligt hard raak. Met een brede glimlach zocht de ex-Ajacied vervolgens zijn teamgenoten op.

Twintig minuten later, na een voor buitenspel afgekeurde goal van Torino-verdediger Gleison Bremer, volgde het laatste fluitsignaal en dus kreeg de eerste goal van De Ligt nog wat extra lading mee. Omdat Internazionale eerder op de zaterdag al won in de Serie A, moest Juventus zelf ook winnen om aan kop te blijven in Italië. Het verschil tussen de nummer één en twee is minimaal: 29 punten om 28.

Overige uitslagen van de zaterdag


Za 2 nov. 2019

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.