Inter komt goed weg na ongelukkig moment De Vrij

Reacties

Internazionale heeft vlak voor het sluiten van de markt toch nog de druk bij Juventus gelegd. In het competitieduel met Bologna leek het mis te gaan voor de naaste belager van de recordkampioen, maar via een late penalty werd puntenverlies voorkomen.

Inter komt goed weg na ongelukkig moment De Vrij
© Pro Shots
Bologna
Bologna
1 - 2
Internazionale
Internazionale

Voor de verandering verschenen er eens geen Nederlanders aan de aftrap bij Bologna. Stefano Denswil zat net als Jerdy Schouten op de bank, Mitchell Dijks was er wegens een blessure helemaal niet bij. Het oranjegevoel tijdens de wedstrijd werd in standgehouden door Stefan de Vrij, die wel gewoon een basisplaats had bij Inter.

De verdediger speelde in de tweede helft een ongelukkige rol bij wat een beslissend moment in het duel leek te zijn. De Vrij raakte de bal aan na een schot van Roberto Soriano, waardoor keeper Samir Handanovic de inzet van net buiten het strafschopgebied niet kon keren.

Inter heeft dit seizoen echter een dodelijk duo voorin lopen, mede door de inbreng van Lautaro Martínez en Romelu Lukaku scoorde de club nog in elke wedstrijd dit seizoen. Ook tegen Bologna lukte dit weer, hoewel beide spitsen eerst nog een doelpunt afgekeurd zagen worden.

Een kwartier voor tijd telde een intikker van Lukaku wel, hij stond op de juiste plek om een rebound te promoveren tot 1-1. Dit leek ook lang de uitslag te worden, maar in extra tijd kreeg Inter een penalty. Martínez werd neergelegd en Lukaku maakte vanaf elf meter geen fout: 1-2.

Door de overwinning is Inter in ieder geval voor een paar uur koploper in Italië, het verschil met Juventus is nu twee punten. De Oude Dame speelt later op de zaterdagavond nog tegen stadgenoot Torino en kan bij winst dus weer aan kop komen.

Eerder vandaag won AS Roma van Napoli.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.