'Perfecte' De Ligt siert Italiaanse covers na droomavond

Reacties

Matthijs de Ligt staat opnieuw in de schijnwerpers in de Italiaanse pers. Na zijn rol als matchwinner in de derby tegen Torino gaat het natuurlijk puur om positieve aandacht. Wij maakten een rondje langs de kranten.

'Perfecte' De Ligt siert Italiaanse covers na droomavond
© Pro Shots

'De Ligt Perfetto', is de grote titel bij de zo invloedrijke La Gazzetta dello Sport na het perfecte einde van de avond voor de aankoop. De roze krant heeft het verderop over de perfecte misdaad, vanwege de nieuwe handsbal waar De Ligt nu wel mee wegkwam. Bij Torino is er nog woede omdat er dit keer geen strafschop werd gegeven, maar de ex-Ajacied verklaarde zaterdagavond al dat hij zich geen moment zorgen maakte over een penalty. Zijn arm was namelijk langs het lichaam, legde hij uit.

Bij Tuttosport wordt een link gemaakt naar de status die De Ligt heeft als Golden Boy. De vorig jaar tot grootste talent verkozen verdediger maakte nu de Golden Gol. Verder is er aandacht voor hoe prettig de Oranje-international zich al zegt te voelen bij de Italiaanse kampioen. Iedereen binnen de club is aardig voor hem, volgens De Ligt, van Cristiano Ronaldo tot Gonzalo Higuaín. De topaanvallers staan continu voor de twintigjarige verdediger klaar met adviezen.

Corriere dello Sport focust meer op de spanning in de Italiaanse titelstrijd. Internazionale kwam zaterdag vroeg in de avond met de schrik vrij bij Bologna (1-2). Met twee goals verhoogde Romelu Lukaku de druk op Juventus, maar het antwoord uit Turijn kwam dus van De Ligt, op een avond dat Juve bij het afmaken van kansen vaak ongelukkig was.

In de Italiaanse media wordt ook in het rijke verleden van de derby gedoken. De Ligt is de op vier na jongste speler die de Derby della Mole beslist heeft. Maar één Nederlander ging hem voor met een goal tegen de stadgenoot: Edgar Davids scoorde in 2002 tegen Torino.

Zaterdagavond hadden we al aandacht voor de reacties van De Ligt en coach Maurizio Sarri. Lees hieronder wat de twee te zeggen hadden na de 0-1 overwinning van de koploper.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.