De Ligt kan zijn geluk niet op na speciaal moment

Reacties

Matthijs de Ligt bewaarde zijn eerste goal in dienst van Juventus voor een speciaal moment. Hij besliste de derby tegen Torino (0-1). Na de wedstrijd ging het ook kort over het penaltymoment in de openingsfase van de wedstrijd.

De Ligt kan zijn geluk niet op na speciaal moment
© Pro Shots

Want net als in zijn drie vorige Serie A-duels kreeg De Ligt een bal tegen de hand. Tegen Internazionale en Lecce ging de bal op de stip, tegen Bologna en dus ook Torino gebeurde dat niet. 'Ik stond gewoon en de bal raakte mij, ik wist meteen dat het geen penalty was', blikte De Ligt terug op dat moment in gesprek met DAZN.

De Italiaanse krantenkoppen over dat handsmoment konden alweer geschreven worden, tot De Ligt twintig minuten voor tijd de enige treffer van de Derby della Mole maakte. 'Ik ben natuurlijk heel erg blij. Dit was een belangrijke wedstrijd, ook omdat Internazionale had gewonnen. We winnen met 0-1 door een doelpunt van mij, dus dat is heel erg speciaal.'

De Ligt hoopt dat de kritiek op hem nu afneemt. De centrumverdediger was vorig seizoen een rots in de branding voor Ajax, maar er werd niet altijd positief over hem geschreven door de Italiaanse sportkranten. 'Ik denk dat ik elke wedstrijd beter aan het worden ben. Ik hoop dat ik vanavond heb laten zien wat ik het team kan brengen.'

Door de goal van De Ligt sluit Juventus speelronde elf af als koploper van de Serie A, het verschil met nummer twee Internazionale is slechts één punt. Komende woensdag is Lokomotiv Moskou de tegenstander van Juventus in de groepsfase van de Champions League.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.