Vrijetrappenstrijd Juve: Sarri verdedigt Ronaldo ondanks deze cijfers

Reacties

Maurizio Sarri gaat zijn aanpak voor vrije trappen bij Juventus niet veranderen. Cristiano Ronaldo mag samen met Miralem Pjanic blijven beslissen wie het schot lost in kansrijke positie.

Vrijetrappenstrijd Juve: Sarri verdedigt Ronaldo ondanks deze cijfers
© Pro Shots

In Italië werd de laatste weken met verbazing gereageerd op de hoeveelheid vrije trappen die Ronaldo nog nam bij de kampioen. Met Pjanic en Paulo Dybala heeft Juventus namelijk twee echte specialisten in de gelederen, terwijl het succes van de Portugees bij standaardsituaties toch veel minder is.

Sarri zei er vrijdag bij zijn persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Lecce het volgende over. 'Cristiano en Miralem moeten beslissen over de vrije trappen, het is aan die twee. Ik heb van Miralem een paar dingen gevraagd, zonder zijn stijl te veranderen, en hij heeft dat goed opgepakt', hield de coach het schimmig.

Dit seizoen heeft Ronaldo zes keer een poging gewaagd uit een directe vrije trap, terwijl Pjanic en Dybala uit een dergelijke situatie allebei drie keer schoten. Wij besloten Opta Sports te raadplegen voor de statistieken van de drie in dienst van Juventus. De verschillen zijn behoorlijk groot.

Sinds 2015/16: Schoten uit een directe vrije trap Goals uit een directe vrije trap
Paulo Dybala 59 9
Miralem Pjanic 55 7
Cristiano Ronaldo 30 0

Zowel Dybala als Pjanic behoort in de Europese top tot de grootste specialisten, maar de twee moeten bij Juventus vaak geduldig toekijken bij een vrije trap van de Portugees. Mogelijk krijgen ze zaterdag wel kansen, want Sarri heeft al laten doorschemeren dat ook Ronaldo rust zal krijgen in de komende periode. Dat alles gaat wel gebeuren in goed overleg met de sterspeler. 'Ik praat vaak met Ronaldo en zelfs hij heeft af en toe rust nodig. We zullen nog zien wanneer, gebaseerd op hoe hij zich voelt', aldus Sarri.

Juventus speelt zaterdag om 15.00 uur al tegen Lecce, de nummer zestien van Italië. De ploeg met Matthijs de Ligt gaat na acht speelronden aan de leiding in de Serie A en heeft een voorsprong van één punt op Internazionale.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.