Legende Buffon evenaart record Maldini bij De Ligt-loos Juventus

Reacties

Juventus neemt het om 18.00 uur op tegen Hellas Verona en Gianluigi Buffon staat bij de landskampioen op doel. De keeper schrijft daarmee historie.

Legende Buffon evenaart record Maldini bij De Ligt-loos Juventus
Juventus
Juventus
2 - 1
Hellas Verona
Hellas Verona

De 41-jarige Buffon speelt tegen Hellas zijn 902de officiële wedstrijd in zijn carrière. Daarmee evenaart hij het record van Paolo Maldini. Maldini kwam tot 902 duels in het shirt van AC Milan. Buffon verdeelde zijn duels over drie clubs: Juventus (657), Parma (220) en Paris Saint-Germain (25).

Buffon speelt tegen Hellas omdat eerste doelman Wojciech Szczesny rust krijgt. Om diezelfde reden staat Matthijs de Ligt deze zaterdag niet in de basis: Merih Demiral neemt zijn plaats in het centrum van de defensie over. De Ligt zit wel op de bank, naast andere grote namen als Szczesny, Miralem Pjanic, Sami Khedira en Gonzalo Higuaín.

Trainer Maurizio Sarri maakt tegen Hellas dus gebruik van de breedte van zijn selectie. Juventus speelt aankomende dinsdag al zijn volgende wedstrijd in de Serie A: dan gaat De Oude Dame op bezoek bij Brescia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.