Rüdiger redt Real Madrid bij rentree Vinícius

Real Madrid is met de schrik vrijgekomen in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. Het verzet van Real Mallorca brak pas in de 78ste minuut, door toedoen van Antonio Rüdiger.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Real Mallorca

Het lange wachten was voor Real Madrid-supporters woensdagavond eindelijk ten einde. Ze konden Vinícius Júnior weer in actie zien. De 23-jarige Braziliaan stond bijna twee maanden aan de kant door een hamstringblessure. Hij was fit genoeg om tegen Real Mallorca direct weer in de basis te starten. In de eerste helft was de aanvaller tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Bij zijn eerste grote kans in de twintigste minuut bleek zijn vizier nog niet op scherp te staan. Met zijn linker schoot Vinícius na een fraaie steekpass van Luka Modric voorlangs.

In de 37ste minuut was Vinícius nog eens dicht bij een treffer. De dribbelkoning deelde een panna uit en zocht vervolgens met zijn schot de rechterbovenhoek. Mallorca-doelman Predrag Rajkovic redde katachtig. De 28-jarige Serviër groeide in Estadio Santiago Bernabéu meer en meer uit tot sta-in-de-weg voor het team van Carlo Ancelotti. Mallorca had van alle ploegen in het rechterrijtje van La Liga het laagste aantal treffers geïncasseerd. De defensie hield woensdagavond ook lang stand.

De bezoekers beperkten zich echter niet tot verdedigen. De gehavende defensie van Real, dat onder anderen David Alaba, Thibaut Courtois en Éder Militão moest missen, werd regelmatig aan het wankelen gebracht. Mallorca kwam via Samu Costa vroeg in de tweede helft bijna op voorsprong. De Portugees raakte de buitenkant van de paal. Kort daarna was voor Ancelotti het moment aangebroken om Vinícius te wisselen. De Braziliaan had in een uur niet het verschil kunnen maken.

De tijd begon te dringen voor Real, waar Brahim Díaz als vervanger van Vinícius binnen de lijnen was gekomen en waar Jude Bellingham eens niet de hoofdrol opeiste. Bijna zorgde de aanvallende middenvelder uit Málaga voor de bevrijdende 1-0. Díaz dook met zijn hoofd naar de bal nadat Rajkovic knap redding had gebracht op een poging van Rodrygo en raakte met zijn kopbal de paal. Rajkovic kon na die situatie nog opgelucht ademhalen. In de 78ste minuut werd hij alsnog geklopt. Uit een hoekschop van Luka Modric werd de ban gebroken door de Madrilenen. Rüdiger stuurde de bal met zijn hoofd naar de rechterbovenhoek: 1-0.

Aan die treffer had de thuisploeg genoeg voor de drie punten. Met de benauwde overwinning op Mallorca is de druk op zowel Girona als Atlético Madrid opgevoerd. De twee concurrenten treffen elkaar later op de woensdagavond op Catalaanse bodem (aftrap 21.30 uur). Barcelona speelt donderdagavond uit tegen Las Palmas.