Rooney ziet Cocu als mentor: 'Leren van hem is te mooi om af te wijzen'

Reacties

Wayne Rooney kijkt ernaar uit om te gaan leren van Phillip Cocu. Over een paar maanden sluit de 33-jarige topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg aan bij Derby County, waar hij een opmerkelijke dubbelrol gaat vervullen.

Rooney ziet Cocu als mentor: 'Leren van hem is te mooi om af te wijzen'

Cocu debuteerde maandagavond met een knappe overwinning (1-2 bij degradant Huddersfield Town) als manager van The Rams, een dag later volgde nóg meer goed nieuws. De club maakte namelijk bekend dat de Engelse grootheid Rooney in januari aansluit bij Derby County, waar hij aan de slag zal gaan als speler én als assistent van Cocu. Op de clubwebsite spraken beide heren hun blijdschap al kort uit, later op de dag volgde een persconferentie. Daar gaf Rooney tekst en uitleg over zijn keuze.

Daarbij blijkt de aanwezigheid van Cocu een doorslaggevende factor te zijn geweest. 'De kans om weer in Engeland te voetballen, en daarnaast te leren van een manager zoals Phillip, was te mooi om af te wijzen. Ik ben nog altijd voetballer en heb het gevoel dat ik nog veel te bieden heb. Ik blijf voetballen tot mijn lichaam niet meer kan, voor nu voel ik me goed. Maar daarnaast hoop ik veel te leren van Phillip en zijn staf, voor als ik ooit de volgende stap als manager ga maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.