Rooney keert met speciale dubbelrol onder Cocu terug in Engeland

Reacties

Wayne Rooney verlaat DC United voor een rentree op de Engelse velden. De 33-jarige aanvaller zal in januari aansluiten bij Derby County en in een dubbelrol met manager Phillip Cocu gaan werken. Hij blijft inzetbaar als speler, maar zal tegelijkertijd de kneepjes van het vak gaan leren van de Nederlander.

Rooney keert met speciale dubbelrol onder Cocu terug in Engeland

Derby County kreeg recent signalen dat Rooney na ruim een jaar in de Verenigde Staten toe was aan een terugkeer in zijn vaderland. 'We zijn gaan kijken of we daar op konden inspelen. Zijn gesprek met Phillip Cocu speelde een belangrijke rol', liet voorzitter Mel Morris daarover weten. Nu is Rooneys komst een feit: de ervaren aanvaller staat vanaf volgend jaar januari achttien maanden onder contract bij Derby.

De spits kwam eerder met succes uit voor Everton en Manchester United en sprak de afgelopen dagen uitvoerig met Morris en hoofdcoach Cocu. Morris werd direct enthousiast van het idee om Rooney aan te trekken. Volgens de preses kan de routinier ervoor zorgen dat Derby het laatste stapje zet om van de Championship in de Premier League te komen. Vorig seizoen waren The Rams al dichtbij, maar ging de finale van de play-offs verloren tegen Aston Villa.

Rooney keert als gezegd pas in het nieuwe jaar terug in Engeland. Hij maakt het lopende seizoen met DC United eerst af. De spits was tot op heden in 45 wedstrijden voor de club uit Washington goed voor 25 doelpunten. Op dit moment staat DC United op de vierde plaats in de Eastern Conference.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.