'Cocu krijgt door bijzondere constructie mogelijk beschikking over Rooney'

Reacties

Wayne Rooney zou voor een bijzondere terugkeer op de Engelse velden staan. The Telegraph meldt exclusief dat de 33-jarige Engelsman als speler/assistent bij het Derby County van trainer Phillip Cocu aan de slag kan.

'Cocu krijgt door bijzondere constructie mogelijk beschikking over Rooney'

Rooney komt momenteel nog uit voor DC United, dat hem in de zomer van 2018 transfervrij wegplukte bij Everton. Bij de club uit de MLS heeft de topscorer aller tijden van Engeland (53 goals in 120 interlands) nog wel een contract tot eind 2021.

Volgens The Telegraph lopen de gesprekken tussen de clubleiding van Derby en het management van Rooney al en zijn tevens vervolggesprekken gepland.

In juni liet Rooney ook al blijken zeker open te staan voor een rol als trainer na zijn actieve carrière. Bij Derby zou hij die ambitie dus kunnen verwezenlijken terwijl hij nog voetbalt. Rooney zou dan onder Cocu komen te werken. Eerder bevestigde Rooney al eens dat zijn geliefde Manchester United, waar hij met 253 goals in 559 officiële duels ook topscorer aller tijden is, hem al eens benaderd had.

Het Derby County van Cocu komt uit in het Championship. Maandagavond staat het eerste competitieduel op het menu. De Nederlandse opvolger van Frank Lampard gaat dan op bezoek bij Huddersfield Town.

Spelersprofiel

W. Rooney


W. Rooney
Geboortedatum:
24 oktober 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Liverpool
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
82 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Rooney
Meer over W. Rooney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.