Cocu maakt direct indruk bij seizoenstart Derby County

Reacties

Phillip Cocu is zijn dienstverband als manager van Derby County uitstekend begonnen. De ploeg van de Nederlander won de eerste competitiewedstrijd van het seizoen knap van Huddersfield Town.

Cocu maakt direct indruk bij seizoenstart Derby County
Huddersfield Town
Huddersfield Town
1 - 2
Derby County
Derby County

Bij zijn officiële debuut had Cocu een basisplaats ingeruimd voor twee landgenoten: doelman Kelle Roos en rechtsbuiten Florian Jozefzoon. Ook bij Huddersfield was er genoeg Nederlandse inbreng: zowel Terence Kongolo als Juninho Bacuna stond aan de aftrap. De thuisploeg had wel wat recht te zetten na de kansloze degradatie uit de Premier League afgelopen seizoen, maar van die dadendrang was weinig terug te zien in de openingsfase.

Derby was de betere ploeg en kwam in de 22ste minuut op voorsprong dankzij een cadeautje. Door miscommunicatie tussen Tommy Elphick en doelman Kamil Grabara kwam de bal prompt in de voeten van Tom Lawrence, die hem controleerde en uitstekend in het lege doel lobde: 0-1.

Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak voor de 25-jarige Welshman. De linksbuiten had na een prima aanval drie ploeggenoten voor het uitzoeken, maar besloot voor eigen succes te gaan. Dat bleek een goede keuze, want zijn schot vloog fraai in de bovenhoek: 0-2. Lawrence bezorgde Cocu zo eigenhandig een droomstart.

Vijf minuten later deed Huddersfield wel iets terug. Bacuna, één van de beste spelers op het veld, werd gevloerd door Kieran Dowell en de bal ging op de stip. Karlan Grant passeerde Roos van elf meter: 1-2. Dat was ook de ruststand. Na de hervatting kwam Huddersfield een stuk beter voor de dag, al was het geblesseerd uitvallen van Bacuna een bittere tegenvaller.

Huddersfield zette flink aan, maar tot veel echte grote kansen kwamen The Terriers niet. Aan de andere kant kwam Derby er een aantal keer gevaarlijk uit, maar de ploeg van Cocu verzuimde het duel definitief in het slot te gooien, waardoor het tot het allerlaatste moment spannend bleef.

Derby trok de zege echter over de streep, waardoor Cocu zijn dienstverband in Engeland begon met een zege. Mogelijk krijgt de Nederlander binnenkort nog meer goed nieuws: verschillende Engelse media melden dat Derby bezig is met de komst van Wayne Rooney in een dubbelfunctie als speler / trainer. Rooney zou Cocu dan gaan vergezellen in de trainersstaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.