Sensationele penaltykiller Kelleher voorkomt blamage voor Liverpool

Reacties

Liverpool heeft woensdagavond in de League Cup na strafschoppen gewonnen van Derby County. Doelman Caoimhín Kelleher werd de grote man op Anfield. Hij stopte drie strafschoppen.

Sensationele penaltykiller Kelleher voorkomt blamage voor Liverpool
Liverpool
Liverpool
ns
0 - 0
Derby County
Derby County

Trainer Jürgen Klopp koos er woensdag voor om zijn vaste kern rust te geven. Van de vaste wedstrijdselectie begon enkel het viertal Joe Gomez, Fabio Carvalho, Kostas Tsimikas en Alex Oxlade-Chamberlain in de basiself. Spelers als Mohamed Salah, Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold kregen vrijaf. Roberto Firmino, Darwin Núñez en Harvey Elliot begonnen op de bank.

Afgelopen jaar won Liverpool het toernooi nog. Nu begon het tegen Championship-opponent Derby County met spelers als Bobby Clark, Melkamu Frauendorf, Layton Stewart en Stefan Bajcetic binnen de lijnen. Dat zorgde ervoor dat het duel stroperig begon. Derby bleef eenvoudig overeind, hoewel Oxlade-Chamberlain een bal rakelings over schoot. Stewart kreeg - bij zijn debuut in het eerste elftal - ook een mogelijkheid, maar kon een voorzet van Carvalho net niet verzilveren.

In de tweede helft besloten The Reds iets meer gas te geven. Dat resulteerde al vroeg met wederom een mogelijkheid voor Oxlade-Chamberlain, maar zijn poging werd gestopt door Derby-doelman Joe Wildsmith. In navolging van Stewart kreeg ook Frauendorf een kans op zijn eerste treffer op Anfield, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Na een uur vond Klopp het welletjes. De oefenmeester haalde zijn troefkaarten Firmino, Elliot en Núñez van de bank en probeerde de opening te zoeken. Wildsmith ontpopte zich echter steeds meer als een heuse sta-in-de-weg. De doelman stopte opnieuw een poging van Oxlade-Chamberlain en wierp zich heldhaftig voor een schot van Elliot. Een kopbal van Firmino werd eveneens op miraculeuze wijze uit het doel geranseld.

Het verschil kon niet geforceerd worden, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Daarmee was de hoop op Anfield opnieuw gevestigd op doelman Kelleher. De Ier was vorig jaar al de held in het bekertoernooi en kon zich opnieuw onderscheiden. Dit keer was het eerst de beurt aan zijn collega. Wildsmith stopte de eerste strafschop van Bajcetic meteen. Kelleher volgde direct, door Conor Hourihane te frustreren.

Kelleher pakte daarna meteen door. De strafschop van Craig Forsyth werd namelijk ook gestopt door de specialist. Hij werd echter in de steek gelaten door nota bene Firmino, die huizenhoog over schoot. De Braziliaan onderstreepte daarmee een rampweek, nadat hij eerder af was gevallen voor de WK-selectie van Brazilië. Toch bleek Kelleher de held. De Ier pakte ook een derde strafschop, waarna Liverpool geen fout meer maakte en met hangen en wurgen de volgende ronde bereikte.

Bekijk hier al onze video's
Meer League Cup
Meer over League Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.