Enorme tirade Guardiola na duel met Southampton te zien in docu Man City

Reacties

De documentaire over het winnen van de treble van Manchester City is vanaf dinsdag te zien op Netflix. Daarin worden onder meer de beelden getoond van de enorme tirade van Pep Guardiola na de uitschakeling van City in de League Cup.

Enorme tirade Guardiola na duel met Southampton te zien in docu Man City
Southampton
Southampton
2 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City won vorig seizoen de Premier League, de FA Cup en de Champions League. Dat enorme succes werd vastgelegd in de docu Together: Treble Winners. Een van de meest spraakmakende scènes was na de verloren League Cup-wedstrijd tegen Southampton. Na afloop schoot Guardiola uit zijn slof in de kleedkamer.

'Geef me een verklaring voor vandaag', begon de Spanjaard zijn tirade. 'Denken jullie dat dit normaal is? De manier waarop je presteerde is een probleem. Vind je het normaal wat we vandaag hebben laten zien? Voor deze club. Voor deze fans, die thuis de verwarming niet kunnen betalen om hierheen af te reizen om jullie zo te zien presteren. Wow…'

'Dit accepteer ik niet. Je kunt slecht beginnen, maar daarna heb je nog tachtig minuten om het recht te zetten. Maar welke reactie geven wij? We staan weer met beide benen op de grond. Werk harder, wees bescheiden en ambitieus. Anders staan de jeugdspelers klaar. Over twee dagen moeten we naar Old Trafford. Ze hebben tien jaar gewacht om ons te kunnen vermoorden. Zij hebben iets wat wij niet hebben: honger.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester City verloor twee dagen later ook de derby tegen Manchester United. Door goals van Bruno Fernandes en Marcus Rashford werd het 2-1 voor de grote rivaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.