Man City faalt en rolt rode loper uit voor primeur van Ten Hag

Reacties

Manchester City is woensdagavond tegen een verrassende uitschakeling aangelopen in het League Cup-toernooi. Southampton hield ook stand (2-0) nadat manager Pep Guardiola zijn sterspelers had ingebracht en dat is goed nieuws voor Erik ten Hag en Manchester United.

Man City faalt en rolt rode loper uit voor primeur van Ten Hag
© Pro Shots
Southampton
Southampton
2 - 0
Manchester City
Manchester City

De Nederlandse coach bereikte dinsdag al de halve finale van het tweede bekertoernooi in Engeland en zag eerder met Arsenal, Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur al de nodige grote clubs wegvallen. Door de nederlaag van Man City is Man Utd de enige club van The Big Six in de halve finale.

Guardiola weet als geen ander hoe moordend het schema van een Engelse topclub kan zijn en dus hield hij spelers als Erling Haaland, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva op de bank. Eerste keeper Ederson kreeg ook rust, net als Nathan Aké. Reservekeeper Stefan Ortega werd in de eerste helft twee keer snel achter elkaar geklopt. Sékou Mara en Moussa Djénépo scoorden kort achter elkaar.

Guardiola greep na rust direct in door Aké, De Bruyne en Manuel Akanji te brengen en toen dat niet werkte kwam ook Haaland in de ploeg. Op oorlogssterkte ging de regerend landskampioen de slotfase in, maar Southampton hield in eigen huis knap stand. In de slotfase leek zelfs nog de 3-0 te vallen, maar Ché Adams werd wegens buitenspel teruggefloten.

De nederlaag van de stadgenoot zal met gejuich begroet zijn in het rode deel van Manchester. Voor Ten Hag is de League Cup de eerste kans op een prijs. De finale wordt al op 26 februari afgewerkt. Naast Southampton hebben ook Newcastle United en Nottingham Forest zich geplaatst voor de eindfase. Laatstgenoemde club deed dat door een penaltyserie te winnen van Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.