Rooney stopt per direct als international Engeland

Reacties

Topscorer aller tijden Wayne Rooney stopt per direct als international van Engeland. Dat heeft de 31-jarige aanvaller annex middenvelder woensdagmiddag bekendgemaakt. Eerder liet hij nog doorschemeren dat hij na het WK 2018 zou afzwaaien, maar dat doet hij nu dus maanden eerder al.

Rooney stopt per direct als international Engeland

Rooney maakte zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg in februari 2003, en kwam sindsdien tot 119 interlands en 53 doelpunten. Met die laatste prestatie kroonde hij zich in september 2015 (met zijn vijftigste goal) tot topscorer aller tijden van The Three Lions. Dat record nam hij over van Sir Bobby Charlton. Van de levende legende nam Rooney ook bij Manchester United diezelfde titel over, aan het begin van dit kalenderjaar.

Onder bondscoach Gareth Southgate raakte Rooney de laatste tijd zijn aanvoerdersband en basisplaats kwijt, hij was zelfs niet altijd meer een zekerheidje in de selectie. Southgate wilde Rooney wél oproepen voor de aanstaande WK-kwalificatieduels van Engeland tegen Slovenië en Litouwen. Dinsdagavond heeft de routinier vervolgens aan de keuzeheer laten weten dat hij de oproep zeer waardeert, maar ervan afziet en tevens een streep zet onder zijn interlandcarrière.

'Het is een lastige beslissing, waarover ik het veel heb gehad met mijn familie, de manager van Everton (Ronald Koeman, red.) en degenen die dicht bij mij staan', laat Rooney in een statement weten. 'Voor Engeland uitkomen is altijd speciaal geweest voor me. Iedere keer dat ik opgeroepen werd of de aanvoerdersband mocht dragen, voelde ik dat als een enorme eer. Bedankt aan iedereen die me geholpen heeft.'

Toch is de tijd rijp voor een afscheid, vindt Rooney. 'Het is tijd om af te zwaaien. Mijn vertrek bij Manchester United afgelopen zomer was zwaar, maar ik weet dat ik met mijn thuiskomst bij Everton voor het juiste heb gekozen. Ik wil al mijn energie spenderen aan het zo succesvol mogelijk worden met de club. Een van de weinige dingen waar ik spijt van heb, is dat ik nooit onderdeel ben geweest van een team dat een succesvol eindtoernooi kende. Hopelijk kan Gareth, en de geweldige talenten die hij inpast, daar wél voor zorgen. Die droom gaat ooit uitkomen, en dan zal ik erbij zijn. Als fan, of in een andere rol.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.