Rooney haalt uit na jubileum: 'Niet slecht voor iemand die niet fit is'

Reacties

Wayne Rooney heeft maandag na afloop van het duel met Manchester City uitgehaald naar zijn criticasters. De aanvaller van Everton voegde zich met zijn tweehonderdste Premier League-treffer bij Alan Shearer, die die grens eerder slechtte en de jubilaris hartelijk verwelkomt bij de club.

Rooney haalt uit na jubileum: 'Niet slecht voor iemand die niet fit is'

De goal van Rooney leverde het elftal van Ronald Koeman een 1-1 gelijkspel op in Manchester. In de eerste speelronde werd de teruggekeerde Engelsman al matchwinner tegen Stoke City (1-0). 'Niet slecht voor iemand die niet fit meer is en het niet meer kan belopen', merkte Rooney droogjes op na afloop. 'Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan voor de ploeg en vanavond was dat niet anders.'

Nu de 31-jarige aanvaller in blakende vorm steekt, zou hij ook weer in beeld kunnen komen voor de nationale ploeg. 'Ik focus me op Everton', zei Rooney daarover. 'Maar ik zal zeker deze week met bondscoach Gareth Southgate gaan praten en dan zien we het wel.'

Weerzien en verwelkoming
De treffer van Rooney leverde als vanzelfsprekend niet louter vrolijke gezichten op. Het juichen bracht hem een weerzien met een aantal vertrouwde vijanden uit zijn Manchester United-tijd achter het doel van The Citizens. En daar kan Rooney alleen maar om lachen.

Shearer is wel blij met de tweehonderdste Premier League-goal van Rooney. De voormalig spits van onder meer Blackburn Rovers en Newcastle United, die tussen 1992 en 2006 liefst 236 keer het net vond in de Premier League, krijgt eindelijk gezelschap van Rooney.

Bekijk hier de jubileumgoal van Wayne Rooney.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.