Koeman vraagt om extra versterkingen en prijst Rooney

Reacties

De wedstrijd tegen Manchester City heeft volgens Ronald Koeman nog maar eens bevestigd dat de toekomst voor Everton er rooskleurig uitziet. Na de 1-1 bij The Citizens hoopt de manager nog altijd op meer versterkingen.

Koeman vraagt om extra versterkingen en prijst Rooney

In gesprek met Sky Sports maakte Koeman duidelijk dat hij nog actie van zijn club verwacht op de transfermarkt. Everton investeerde in totaal 147 miljoen euro in zes aankopen en daartegenover stond onder andere de verkoop van Romelu Lukaku aan Manchester United.

Koeman, die recordaankoop Gylfi Sigurdsson maandagavond liet debuteren, hoopt nog op een extra verdediger en een nieuwe spits. 'We zoeken naar een linksbenige centrale verdediger, die misschien ook een back-up is voor Leighton Baines als linksback. Door de blessure van Ramiro Funes Mori hebben we daar verder geen opties. Verder is er een spits nodig. Dominic (Calvert-Lewin, red) en Sandro Ramírez zijn talentvol, maar kijk naar andere selecties. Zij hebben die breedte. Als we de volgende stap willen zetten, hebben we een extra aanvaller nodig', aldus de Everton-manager bij Sky Sports.

Tegen City gaf Everton ondanks het numerieke overwicht na de rode kaart voor Kyle Walker de 0-1 voorsprong weg. Koeman was na afloop duidelijk over het gevoel dat heerste: 'We zijn teleurgesteld. Natuurlijk zou je vooraf misschien tekenen voor een punt, maar we stonden halverwege met 0-1 voor en het was elf tegen tien. We speelden te snel de lange bal en hadden moeite om in balbezit te blijven. Uiteindelijk is één punt een goed resultaat', vertelde Koeman, die in de komende speelronden achtereenvolgens Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United treft.

Tegen die ploegen rekent Koeman ongetwijfeld weer op Wayne Rooney. De bij Everton teruggekeerde Premier League-legende scoorde tegen City wederom en staat nu op tweehonderd goals op het hoogste niveau in Engeland. Het zijn voor Koeman niet alleen de doelpunten waarmee Rooney belangrijk is, legde hij uit: 'In de eerste wedstrijd tegen Stoke was er een verschil tussen hem en alle anderen op het veld als het ging om slimheid, het begrijpen van het spel. Ook vanavond had hij weer een grote invloed op de wedstrijd.'

Rooney werd tegen City omringd door tal van jongelingen. Koeman liet Dominic Calvert-Lewin, Mason Holgate (allebei 20) en Tom Davies (19) begonnen in de topper. Met name Calvert-Lewin maakte indruk. 'Hij liet zien dat de spitspositie de beste plek is voor hem. Dit was een van zijn beste wedstrijden. Dat Davies, Holgate en Dominic allemaal op het veld stonden, toont aan dat de toekomst rooskleurig is voor de club en deze talenten', zei Koeman.

Bekijk hieronder het jubileumdoelpunt van Wayne Rooney.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.