Magisch moment Rooney bezorgt Koeman en Klaassen lekkere start

Ronald Koeman en Davy Klaassen zijn het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning. Everton was zaterdagmiddag met 1-0 te sterk voor Stoke City.

Koeman en Everton hebben er een drukke transferzomer op zitten en dat was terug te zien in de opstelling van The Toffees. Zo hadden aanwinsten Jordan Pickford, Michael Keane, Davy Klaassen, Sandro Ramírez en Wayne Rooney een basisplaats bij de thuisploeg, die dit seizoen een aanval hoopt te plaatsen op de topzes in de Premier League.

De eerste te nemen horde daarvoor was Stoke City, waar Erik Pieters aan de aftrap stond. In tegenstelling tot de eerste twee Premier League-duels van het nieuwe seizoen begon het duel op Goodison Park niet spectaculair. Het gebrek aan kansen werd op slag van rust echter ruimschoots goedgemaakt.

Dominic Calvert-Lewin kwam door aan de rechterkant en gaf de bal voor op de inkomende Rooney. De 31-jarige Engelsman kopte hem vervolgens tegendraads in de bovenhoek en ontstak daarmee een explosie van gejuich in het Everton-stadion. Rooney zelf was overigens het gelukkigst met zijn doelpunt, getuige zijn hartstochtelijke manier van juichen. Het was voor Rooney 4869 dagen geleden dat hij voor Everton in de Premier League scoorde.

Wayne Rooney viert zijn treffer op Goodison Park.

Voor de tweede helft bracht Koeman ook zijn zesde zomeraanwinst binnen de lijnen. Cuco Martina verving Ashley Williams, terwijl het Premier League-debuut van Klaassen er na een uur op zat. Ook zonder de ex-Ajacied hield Everton relatief eenvoudig stand, waardoor The Toffees een prima start van het seizoen beleefden. Zeker in het kader van de jacht op de Big Six, Liverpool en Chelsea leden namelijk eerder al puntenverlies in hun openingsduel.

Southampton - Swansea City 0-0
Southampton had een overwicht aan kansen en balbezit in de thuiswedstrijd tegen Swansea City, maar kreeg de bal niet in het doel. Zo schoot Dusan Tadic al na vijf minuten net naast en kopte James Ward-Prowse een voorzet net over de lat. Vlak voor rust miste ook verdediger Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo) een kans op de openingstreffer. Swansea, met Leroy Fer in de basis, creëerde erg weinig, maar hield wel een punt over aan de seizoensouverture. Virgil van Dijk, die aast op een vertrek bij Southampton, ontbrak zoals eerder gemeld omdat hij ziek was.

West Bromwich Albion - AFC Bournemouth 1-0
De krappe winst op Bournemouth dankte West Brom aan verdediger Ahmed Hegazy. De 26-jarige huurling van het Egyptische El Ahly kopte na een half uur een vrije trap van Chris Brunt tegen de touwen. Nathan Aké, die in het centrum van de Bournemouth-defensie stond, had het nakijken. Na rust kreeg Bournemouth nog kansen op de gelijkmaker, maar de aanvallers van de club sprongen onzorgvuldig om met het balbezit en de gecreëerde kansen. Aan de andere kant lukte het West Brom, ondanks een flink aantal hoekschoppen, niet om er 2-0 van te maken. Desondanks hield de ploeg de punten in eigen huis.