Ronaldo verpest glansavond Danjuma met extreem late winnende goal

Manchester United heeft woensdagavond in extremis gewonnen van Villarreal. In de vijfde minuut van de blessuretijd schoot Cristiano Ronaldo het winnende doelpunt tegen de touwen. Daarmee verziekte de Portugees de avond van Arnaut Danjuma, die uitblonk in het shirt van Villarreal.

Manchester United
2 - 1
Villarreal
Villarreal

Danjuma is niet opgenomen in de voorselectie van Louis van Gaal voor de aankomende interlands van het Nederlands elftal, maar lijkt toch op een uitnodiging te mogen hopen. De aanvaller van Villarreal liet zich afgelopen weekend al zien tegen Real Madrid en had het woensdag ook uit tegen Manchester United op zijn heupen. Diogo Dalot, de bewaker van Danjuma, kreeg simpelweg geen grip op zijn directe tegenstander.

United hoopte sportieve wraak te kunnen nemen voor de verloren Europa League-finale van vorig seizoen, maar Villarreal was op Old Trafford de bovenliggende ploeg. David de Gea moest constant bij de les blijven en werd in de zevende minuut voor het eerst onder vuur genomen door Danjuma. Een paar minuten later voorkwam de keeper met een prachtige redding de openingstreffer van de Nederlander, die in Manchester bekeken werd door scouts van Liverpool.

Villarreal bleef maar aanvallen en na een voorzet van Danjuma kreeg Paco รlcacer een open kopkans. Weer bracht De Gea geweldig redding. De keeper hield vlak voor rust ook Yeremi Pino nog van scoren af en zo werd United voor rust niet afgestraft voor het teleurstellende optreden. Zeven minuten in de tweede helft gebeurde dat alsnog: Danjuma brak weer eens door, kreeg de bal mee en bediende met buitenkant voet รlcacer voor de verdiende 0-1.

Het antwoord van United liet niet lang op zich wachten en was wonderschoon. Bruno Fernandes legde de bal uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waarvandaan Alex Telles met een heerlijke volley voor de 1-1 zorgde. Vervolgens nam de thuisploeg de controle over de wedstrijd en kwam invaller Edinson Cavani erg dicht bij de goal die United op voorsprong zou zetten. Hij kopte maar net naast.

In de slotfase van het duel gebeurde er nog van alles. Eerst verzuimde Boulaye Dia om de voorsprong van Villarreal te herstellen; vervolgens voorkwam Gerรณnimo Rulli aan de overkant een treffer van Jesse Lingard. Het duel leek hierdoor in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, maar in extremis besliste Mister Champions League toch anders. Ronaldo kreeg de bal in een lastige hoek voor zijn voeten en schoot hard raak: 2-1.

de doelpunten van man utd en villarreal in beeld:

Eerder op de avond won Atalanta Bergamo in Groep F van Young Boys. Lees het verslag van die wedstrijd hieronder: