Interesse Liverpool geeft Man Utd-clash voor Danjuma extra lading

Reacties

Arnaut Danjuma is uitstekend begonnen bij Villarreal, en dat is niet onopgemerkt gebleven in de Premier League. Bronnen bevestigen tegenover Voetbal International dat de 24-jarige aanvaller nauwlettend gevolgd wordt door Liverpool.

Interesse Liverpool geeft Man Utd-clash voor Danjuma extra lading
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Villarreal
Villarreal

Danjuma speelde in de jeugd van TOP Oss en PSV, debuteerde namens de Eindhovense beloften ook in het betaald voetbal, maar stapte daarna over naar NEC. Daar verdiende hij een mooie transfer naar Club Brugge, dat hem na een jaar alweer verkocht aan AFC Bournemouth. In zijn eerste jaar degradeerde Danjuma met The Cherries naar het Championship, waar hij vorig seizoen een uitstekend jaar draaide.

En dus pikte Villarreal hem vorige maand op. Bij de winnaar van de Europa League is hij goed begonnen. Na vijf competitie-optredens (drie in de basis, twee als invaller) staat zijn teller al op twee goals. Ook in het eerste Champions League-duel (2-2 thuis tegen Atalanta Bergamo) trof hij doel. Woensdag volgt het tweede groepsduel, voor Danjuma betekent Manchester United-uit een terugkeer in Engeland.

Daar zal hij met bovengemiddelde interesse worden bekeken door Liverpool. The Reds zijn bijzonder gecharmeerd van Danjuma en zien in hem een mogelijke opvolger van Sadio Mané. Afgelopen zomer werd de club van manager Jürgen Klopp ook al in verband gebracht met de tweevoudig Oranje-international, die interesse is dus nog altijd niet bekoeld.

Zoals bekend plant Liverpool bij het transferbeleid flink vooruit. Wetende dat het contract van de 29-jarige Mané medio 2023 afloopt en de Senegalees in het verleden al begeerd werd door Real Madrid, zijn opties in kaart gebracht voor als de linksbuiten vertrekt. Danjuma past met zijn diepgang en scorend vermogen in het samengestelde profiel. Net als Mané begint de Oranje-international zijn acties weliswaar graag vanaf de linkerflank, maar duikt hij ook vaak in het centrum op.

Unai Emery probeert bij Villarreal zo goed mogelijk gebruik te maken van de diepgang van Danjuma, die in Spanje al eens als een van de twee aanvallers in een 4-4-2-formatie speelde. Dat is het systeem dat Emery al vaak hanteerde bij Villarreal, al switchte de coach een paar weken geleden naar 4-3-3. Danjuma is sindsdien als linksbuiten basisspeler en is bij balverlies, als weer verdedigd wordt vanuit 4-4-2, een van de twee aanvallers die voor diepgang moet zorgen met het oog op counters. Vorig weekend was hij uit tegen Real Madrid (0-0) erg dreigend en was hij de Villarreal-speler met de meeste kansen, maar lukte het niet die kansen te verzilveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.