Vliegende start voor Danjuma in de Champions League

Reacties

Villarreal en Atalanta Bergamo hebben allebei een punt overgehouden aan hun onderlinge duel. Arnaut Danjuma dacht even de matchwinner te worden, maar werd toch nog beroofd van die status.

Vliegende start voor Danjuma in de Champions League
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Danjuma maakte afgelopen zomer de overstap van AFC Bournemouth, dat actief is in het Championship, naar Champions League-deelnemer Villarreal. De aanvaller keek natuurlijk ontzettend uit naar het voetballen in de grootste Europese clubcompetitie en zal dan ook best even teleurgesteld zijn geweest toen bleek dat hij voor het duel met Atalanta op de bank moest beginnen.

Vanaf de kant zag hij de bezoekers, met Marten de Roon als enige Nederlander in de basis, sterk beginnen. Na goed voorbereidend werk van Duván Zapata, die zijn sterke lijf goed gebruikte, zette Remo Freuler de bezoekers al in de zesde minuut op voorsprong. De gelijkmaker van Villarreal viel nog voor rust: Manuel Trigueros schoot na een van richting veranderde voorzet van dichtbij raak.

Na een uur kwam Danjuma binnen de lijnen en tien minuten hierna maakte aan de kant van Atalanta ook Teun Koopmeiners zijn Champions League-debuut. De middenvelder, in het veld gekomen voor De Roon, zag hoe balverlies van ploeggenoot Freuler een droom van Danjuma werkelijkheid maakte. De aanvaller benutte zijn snelheid en schoot een ruim kwartier voor tijd de 2-1 tegen de touwen.

De treffer van Danjuma was voor Villarreal niet voldoende voor de drie punten. Robin Gosens herstelde het evenwicht in de score, door van dichtbij raak te schieten. Villarreal eindigde nog met tien man, vanwege een tweede gele kaart voor Francis Coquelin, maar voor Atalanta was er niet voldoende tijd om van de overtalsituatie te profiteren.

Eerder op de dag won Young Boys in deze groep al van Manchester United:

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
3
2
1
11-8
+3
11
2
Villarreal
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Atalanta Bergamo
6
1
3
2
12-13
-1
6
4
BSC Young Boys
6
1
2
3
7-12
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.