Ronaldo hervat training, Bruno Alves baart Bento zorgen

Reacties

Twee dagen voor de tweede WK-wedstrijd van Portugal tegen de Verenigde Staten heeft Cristiano Ronaldo zonder problemen meegetraind met de selectie van bondscoach Paulo Bento. Wel zijn er zorgen om Bruno Alves. De 32-jarige verdediger ontbrak door pijn in zijn linkerdijbeen, waarvan de ernst nog niet duidelijk is.

Ronaldo hervat training, Bruno Alves baart Bento zorgen

De zorgen om Ronaldo zijn grotendeels weggenomen. Woensdag was er nog de vrees dat hij het WK niet meer in actie zou komen, nadat hij de training had afgebroken met een knieblessure. Vervolgens zei de bondsarts volgens diverse media dat de loopbaan van Ronaldo in gevaar zou komen als hij nog in actie zou komen op de mondiale eindronde in Brazilië.

Tijdens de oefensessie van vrijdag leek er echter weinig aan de hand. Ronaldo trainde zonder problemen mee met zijn ploeggenoten, die hun 29-jarige sterspeler  wel zagen meedoen met tape om de bewuste knie. De lichte oefeningen volbracht hij echter dusdanig goed dat in Portugal de hoop op zijn deelname tegen Amerika weer is toegenomen.

Wel dreigen er defensieve problemen voor de Portugezen. Pepe (schorsing) en Fábio Coentrão (naar huis met een blessure) zullen zondagnacht om 0.00 uur sowieso niet in actie komen. Daar komt mogelijk nu ook Bruno Alves bij, die klaagde over fysieke ongemakken in een dijbeenspier. Ontbreekt ook hij, dan moet Bento zijn defensie die tegen Duitsland speelde op drie plaatsen wijzigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.