Rode kaart Ramos smet op eenvoudige overwinning Real

Real Madrid is net als Barcelona foutloos van start gegaan in de Primera Division. Op bezoek bij Deportivo La Coruña won de ploeg met 0-3 en pakte zo gelijk de koppositie. Smet op de wedstrijd voor Real was de rode kaart van Sergio Ramos in de laatste minuut.

De ploeg van coach Zinedine Zidane kende al een uitstekende start van het seizoen. Eerder deze maand werd eerst Manchester United met 2-1 verslagen in de finale van de Europese Super Cup en in strijd om de Spaanse Super Cup werd aartsrivaal Barcelona twee keer eenvoudig opzij gezet.

Bij de Spaans en Europees kampioen was sterspeler Cristiano Ronaldo er niet bij. Hij is nog geschorst voor het duwen van de scheidsrechter in de eerste wedstrijd om Super Cup. Ook Marco Asensio, die twee keer op weergaloze wijze scoorde in de Super Cup-finale, was er niet vanaf het begin bij. Bij Depor stond onder andere oud-PSV'er Zakaria Bakkali in de basis.

Real moest aanvankelijk even wakker geschud worden in het Estadio Municipal de Riazor. Deportivo kreeg binnen tien minuten al enkele goede mogelijkheden. Met name Florin Andone had de 1-0 op zijn schoen. De Roemeense spits kwam oog in oog te staan met Keylor Navas, maar de Costa Ricaanse doelman bracht uitstekend redding.

Daarna nam Real Madrid het heft in handen. Na een afgeslagen schot van Luka Modric tike Karim Benzema de bal in de twintigste minuut naar Gareth Bale. Op een meter afstand van de goal kon de Welshman niet meer missen. Zeven minuten later was het Casemiro die op aangeven van Marcelo van dichtbij de 0-2 binnentikte.

In de tweede helft kwamen de Galácticos niet meer in de problemen. Na 61 minuten schoot Toni Kroos raak na goed voorbereidend werk van Bale. Deportivo probeerde het daarna nog wel, maar kwam lange tijd niet verder dan een bal op de lat. In de 89e minuut kreeg de thuisploeg nog een laatste reddingsboei toegeworpen in de vorm van een strafschop, maar deze werd naast geschoten door Andone. Hij raakte de bal niet goed.

Ramos zorgde ervoor dat Real Madrid toch met een nare nasmaak het veld afliep. In de tweede minuut van de blessuretijd pakte hij onnodig zijn tweede gele kaart, waardoor hij in ieder geval de wedstrijd volgende week zondag tegen Valencia moet missen. Het was voor de verdediger bovendien al zijn achttiende rode prent in de Primera División.