Barcelona opent seizoen met zege in emotioneel duel

Barcelona heeft het seizoen geopend met een gemakkelijke zege op Real Betis Sevilla: 2-0. Voor de wedstrijd werd er stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils.

Voor het eerste fluitsignaal was er een indrukwekkende minuut stilte in Camp Nou. Bovendien droeg de thuisploeg shirts met de tekst 'Barcelona' op de plek waar normaal de spelersnamen staan. Op de borst prijkte de hashtag #TotsSomBarcelona, wat 'wij zijn allemaal Barcelona' betekent.

De indrukwekkende minuut stilte.

Van de ooit zo geroemde MSN-voorhoede van Barcelona stond alleen Lionel Messi op het wedstrijdformulier. Neymar vertrok voor een recordbedrag naar Paris Saint-Germain, terwijl eerder deze week het bericht verscheen dat Luis Suárez ruim vier weken is uitgeschakeld met een blessure aan zijn knie. Messi werd in de voorhoede vergezeld door Gerard Deulofeu en Paco Alcácer. Bij de bezoekers stond ex-PSV'er Andrés Guardado centraal op het middenveld.

In de eerste helft kwam bijna al het gevaar van Messi. Nadat de kleine Argentijn al verschillende schoten had gelost, kwam hij het dichtst bij een treffer met een vrije trap op de paal. De dribbelaar leek uiteindelijk ook de openingstreffer te maken, maar uit de herhaling bleek dat niet Messi, maar Betis-speler Alin Tosca de bal voor het laatst raakte. Het voorwerk was van Deulofeu. Bij de tweede treffer leverde de ex-speler van AC Milan en Everton wel echt de assist, ditmaal drukte Sergi Roberto af.

De openingstreffer van Barcelona.

Na de pauze nam Barcelona gas terug. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Messi verzuimde zijn wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Na een uur raakte de linkspoot de paal. Messi jaagde op zijn 350ste treffer in de Primera División, maar deze liet nog even op zich wachten. Tien minuten voor het einde loste hij weer een schot, maar bij deze keiharde inzet zat opnieuw de paal hem dwars.

Zaterdag 26 augustus mag Messi het nog eens proberen, dan neemt Barcelona het op tegen Alavés (18.15 uur). Deze zondagavond komt titelhouder Real Madrid nog in actie tegen Deportivo La Coruña (22.15 uur).