Ronaldo reageert woest op 'overdreven' en 'belachelijke' straf

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft woedend gereageerd op het besluit van de Spaanse voetbalbond (RFEF) om zijn schorsing van vijf wedstrijden te handhaven. De 32-jarige aanvaller van Real Madrid vindt de straf 'overdreven' en 'belachelijk'.

Ronaldo reageert woest op 'overdreven' en 'belachelijke' straf

Deze woensdag werd bekend dat de RFEF het beroep van Real tegen die sanctie had afgewezen. Enkele uren later heeft Ronaldo met een post op Instagram gereageerd. 'Het is onmogelijk om in deze situatie te zwijgen, vijf wedstrijden! Dit komt op mij overdreven en belachelijk over, dit heet veroordeling!', aldus de Portugese vedette, die besluit met een dankbetuiging aan zijn ploeggenoten en zijn fans.

Ronaldo werd voor vijf wedstrijden uitgesloten omdat hij scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea zondag een lichte duw gaf nadat die hem een tweede gele kaart had gegeven voor een vermeende schwalbe. Uit de reactie van de sterspeler van Real bleek toen al dat hij het niet eens was met die beslissing. Ook Real Madrid-trainer Zinedine Zidane stelde na afloop de rode kaart een te zware straf te vinden.

Doordat de Spaanse bond bij het besluit is gebleven om de schorsing voor de rode kaart (één wedstrijd) en het duwen van de arbiter (vier duels) te handhaven, mist Ronaldo de return om de Spaanse Super Cup tegen Barcelona van woensdagavond. Ook de competitieduels met Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad gaan aan hem voorbij. Pas op 20 september kan CR7 weer in actie komen in La Liga (thuis, tegen Real Betis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.