Beroep Real Madrid afgewezen: schorsing Ronaldo blijft staan

Reacties

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft het beroep van Real Madrid tegen de schorsing van Cristiano Ronaldo afgewezen. De 32-jarige aanvaller mist daardoor de return van de Spaanse Super Cup tegen Barcelona en de eerste vier competitieduels van De Koninklijke, met Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad.

Beroep Real Madrid afgewezen: schorsing Ronaldo blijft staan

Ronaldo werd zondag in de slotfase van het heenduel in Camp Nou (1-3) van het veld gestuurd met twee gele kaarten. De eerste kreeg de Portugese vedette omdat hij zijn shirt uittrok nadat hij de 1-2 had gemaakt, de tweede omdat arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea oordeelde dat hij een schwalbe maakte na een duel met Barcelona-verdediger Samuel Umtiti in de Catalaanse zestien.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Ronaldo, die de Spaanse scheidsrechter vervolgens een duwtje gaf. Dat kwam hem op vier duels extra schorsing te staan. Real kondigde aan in beroep te gaan en had met name de hoop dat de tweede gele kaart zou worden kwijtgescholden, maar ook die is blijven staan. Ronaldo kan in La Liga over een maand pas weer in actie komen (20 september, tegen Real Betis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.