RKC versterkt voorhoede en stunt met komst van Spaanse jeugdinternational

Reacties

RKC Waalwijk heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Julen Lobete. De aanvaller komt over uit Spanje en wordt voor één seizoen gehuurd. Daarvoor deed de club zaken met Celta de Vigo.

RKC versterkt voorhoede en stunt met komst van Spaanse jeugdinternational
© RKC Waalwijk

Lobete is een jeugdinternational van Spanje. De multifunctionele spits kwam in de jeugd uit voor Real Sociedad. Daar debuteerde hij ook in het eerste elftal. Dat deed hij afgelopen seizoen tegen Barcelona. Lobete trof in Camp Nou direct doel. Dat duel werd verloren (4-2), maar tegen Real Mallorca werd Lobete matchwinner (1-0).

Afgelopen zomer verkocht Sociedad het jeugdproduct na dertien competitiewedstrijden echter aan Celta de Vigo. De Basken kregen één miljoen euro overgemaakt. Celta wilde de aanvaller echter gelijk doorverhuren. De club ziet RKC als geschikte uitvalsbasis om het talent door te ontwikkelen.

'Met de komst van Julen geven we een impuls aan onze aanvallende linie, waar hij op verschillende posities uit te voeten kan', duidde algemeen directeur Frank van Mosselveld op de officiële kanalen van RKC over de komst van zijn nieuwe aanvaller. 'Als jeugdinternational van Spanje O21 is hij een talentvolle speler, die bij ons dit seizoen de kans krijgt om zich nog verder te ontwikkelen.'

Lobete is de zesde zomeraanwinst voor de Brabanders. Eerder werd centrumspits Mika Biereth al gehuurd van Arsenal. Julian Lelieveld (De Graafschap), Kevin Felida (FC Den Bosch), Patrick Vroegh (Vitesse) en Joey Kesting (PEC Zwolle) kwamen transfervrij naar RKC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.