'Rivalen Bayern en Dortmund zijn er snel uit over middenvelder'

Reacties

Bayern München en Borussia Dortmund staan op het punt zaken te doen. De Oostenrijkse middenvelder Marcel Sabitzer (29) gaat volgens diverse Duitse media van de kampioen overstappen naar de grote rivaal.

'Rivalen Bayern en Dortmund zijn er snel uit over middenvelder'
© Pro Shots

Kicker en Sky maken zondagavond melding van een razendsnel akkoord over een transfersom van om en nabij de negentien miljoen euro. De 71-voudig Oostenrijks international, die het afgelopen seizoen door Bayern werd verhuurd aan het Manchester United van Erik ten Hag, zou eerder vandaag zelf al tot overeenstemming met Dortmund gekomen zijn.

In Dortmund moet Sabitzer helpen Jude Bellingham doen vergeten. De Engelse superster stapte over naar Real Madrid. Dortmund trok al wel Felix Nmechea van VfL Wolfsburg aan, ook hij kan centraal op het middenveld uit de voeten.

De verwachting is dat de transfer snel afgerond wordt, waarna Sabitzer zich bij de Dortmund-selectie kan voegen in de Verenigde Staten.

Bij Bayern had Sabitzer nog een twee jaar doorlopend contract. Met spelers als Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Ryan Gravenberch, Konrad Laimer en Jamal Musiala was er veel concurrentie in Beieren.

Sabitzer kwam in de zomer van 2021 mee met Julian Nagelsmann, die toen RB Leipzig achter zich liet om de uitdaging bij Der Rekordmeister aan te gaan. In 2014 had Leipzig Sabitzer al uit zijn vaderland weggeplukt en hem daarna nog wel een seizoen verhuurd aan Red Bull Salzburg. 

Afgelopen seizoen werd Bayern in een zinderende ontknoping kampioen op basis van doelsaldo. Dortmund liet het met een 2-2 gelijkspel op de laatste speeldag tegen FSV Mainz 05 immers lelijk liggen.

Spelersprofiel

M. Sabitzer


Geboortedatum:
17 maart 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Wels
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Borussia Dortmund
Nationaal team:
Oostenrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer M. Sabitzer
Meer over M. Sabitzer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.