Ancelotti gaat in op succesvolle werkwijze en bespreekt keeperskwestie

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is tijdens een persconferentie in aanloop naar de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund ingegaan op het 'geheim' achter zijn succesvolle werkwijze. De Italiaan sprak zich ook uit over de keeperskwestie bij De Koninklijke.

Ancelotti gaat in op succesvolle werkwijze en bespreekt keeperskwestie
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De 64-jarige Ancelotti kan zaterdag op Wembley voor de vijfde keer de Champions League winnen als trainer. Als speler van AC Milan won hij ook al twee keer de eerdere Europa Cup I. Als coach won hij de prestigieuze Europese prijs twee keer met Milan en twee keer met Real.

Tijdens de persconferentie van maandag ging Ancelotti dieper in op vragen over zijn werkwijze. 'Ik geloof dat interpersoonlijke relaties een fundamenteel onderdeel van ons leven zijn. Het is het allerbelangrijkste, altijd gebaseerd op respect voor de persoon', zei de Italiaan. 'Ik hoop dat de spelers en de mensen die met mij samenwerken dit begrijpen. De interpersoonlijke relatie is belangrijker dan de professionele.'

'Ik ben geen psycholoog, maar ik heb veel ervaring in kleedkamers. De relaties zijn het allerbelangrijkste. Ik probeer altijd met respect met mensen te praten, niet alleen over sport, maar ook over het persoonlijke leven. We zitten in een omgeving met vijftig mensen. Ik breng meer tijd door met de spelers dan met mijn vrouw of kinderen, dus als er geen goede werkomgeving is, doen we het niet goed', verklaart Ancelotti.

Keepersdebat
De succesvolle trainer kreeg ook de vraag hoe zijn finaledag van zaterdag eruit gaat zien. 'Ik eet graag zalm, broccoli en pasta. Daarna een uurtje siësta, als het kan... Dan ga ik nadenken over de wedstrijd en komen de zenuwen. Daarna een teambespreking en dan gaat mijn hartslag al wat omhoog. Die blijft dan tussen de 110 en 120 en als de wedstrijd begint heb ik weer mijn normale hartslag', verklaart Ancelotti.

Hij wilde nog niet aangeven of Andriy Lunin of Thibaut Courtois zaterdag het doel verdedigt. 'Ze verdienen het allebei om de finale te spelen. Lunin heeft het geweldig gedaan toen Courtois geblesseerd was, maar we kennen allemaal de kwaliteiten van Courtois. Ik ben er nog niet over uit wie gaat spelen. Ik ben nu wel benieuwd naar jullie debatten over wie moet spelen, ik ga er met interesse naar luisteren', zei Ancelotti al lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.