Slecht nieuws voor Real en mogelijk ook voor Oranje-opponent Frankrijk

Reacties

Aurélien Tchouaméni is volgende week zaterdag niet inzetbaar tijdens de Champions League-finale. Dat heeft Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti vrijdag laten weten. De 24-jarige middenvelder richt zich nu op het EK.

Slecht nieuws voor Real en mogelijk ook voor Oranje-opponent Frankrijk
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Dat begint voor Frankrijk op maandag 17 juni tegen Oostenrijk. Vier dagen later is Oranje de tweede tegenstander in Groep D. Of Tchouaméni dan weer is hersteld van zijn voetblessure, is onduidelijk. Ancelotti liet tijdens zijn perspraatje weten dat de Fransman wel gaat proberen op tijd fit te zijn voor het EK.

Dat Tchouaméni niet op tijd fit is voor de CL-finale tegen Dortmund, is een tegenvaller voor Real Madrid. De voormalig speler van AS Monaco is in principe een vaste waarde op het middenveld. Door een blessuregolf posteerde Ancelotti hem dit seizoen ook meerdere malen centraal achterin.

Ook bij Frankrijk kan Tchouaméni in principe op een basisplaats rekenen. Didier Deschamps nam hem ondanks zijn blessure op in de voorselectie. De bondscoach heeft meer zorgen, want eerste keeper Mike Maignan is momenteel ook geblesseerd en mist het laatste competitieduel van AC Milan.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.