Bayern schiet bij start voorbereiding uit zijn slof: 18-0 bij rust

De eerste wedstrijd van Bayern München in het nieuwe seizoen zal niet de boeken ingaan als de moeilijkste. FC Rottach-Egern, uitkomend op het negende niveau in Duitsland, ging met 0-27 over de knie.

Vooral in de eerste helft ging het erg hard. Bayern, waar Noussair Mazraoui in de basis begon – van Matthijs de Ligt geen spoor in de wedstrijdselectie van Thomas Tuchel – spaarde de goedwillende tegenstander niet. Bij rust stond het al 0-18, met onder meer vijf goals van Mathys Tel en eentje van Mazraoui.

Rottach-Egern zette voor de tweede helft zijn geheime wapen in: de 53-jarige Markus Dolenga mocht invallen als dank voor vele jaren trouwe dienst bij de club. Na een kwartier was Dolenga moegestreden, de schade was beperkt gebleven tot een enkel goaltje van Marcel Sabitzer. De Oostenrijker baarde opzien door na rust net als Tel vijf goals voor zijn rekening te nemen, alle vijf overigens intikkers. Ook Ryan Gravenberch scoorde in de slotfase nog.

Sadio Mané was er op één of andere manier nog niet in geslaagd om te scoren, en de Senegalees ging er met de minuut meer verbeten naar op zoek. In de allerlaatste minuut lukte het hem nog, en het laten aantekenen van de 0-27 bezorgde hem zichtbaar een gevoel van opluchting. De scheidsrechter vond het daarna om één of andere reden niet nodig om nog blessuretijd bij te tellen, dus Mané's schot had meteen de eindstand op het bord gezet.

Zo werd de eerste oefenwedstrijd een afwerkoefening tegen het schitterende decor van de Tegernsee, waar Bayern voorlopig bivakkeert. De voorbereiding gaat verder met serieuzere testen tegen Manchester City in Japan en tegen Liverpool in Singapore. Op 18 augustus trappen ze een nieuw Bundesliga-seizoen af op bezoek bij Werder Bremen.